Kanser Erken Teşhis Ve Tarama Merkezi (Ketem) Ekibini Ölüm Ayırdı

Antalya’nın Alanya ilçesi Türktaş Mahallesi’nde meydana elen trafik kazasında, Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ekibinde görevli bir hemşire hayatını kaybetti, 2 hemşire ile sürücü yaralandı.

Kanser Erken Teşhis Ve Tarama Merkezi (Ketem) Ekibini Ölüm Ayırdı
Edinilen bilgiye göre, Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) ekibi, Türktaş Mahallesi’nde bilgilendirme ve tarama toplantısı gerçekleştirdi. Ekipte bulunan 3 hemşire ve şoför mahalle halkı ile gerçekleştirilen toplantının ardından KETEM aracı ile mahalleden ayrıldı. Ekip, mahalle içerisinde bir çardakta mola verdikleri sırada Kemal Ç. idaresindeki kamyon ekibin oturduğu çardağa daldı. Kazada hemşireler Zeynep Coşkun Eser (41), Kadriye Ulaş, Gülhan Yelken ve KETEM aracının sürücüsü Mustafa Güleç yaralandılar. Yaralılar KETEM aracının şoförü Mustafa Güleç’in ihbarı üzerine olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından ambulanslara alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Zeynep Coşkun Eser kaldırıldığı Özel Anadolu Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, hafif yaralı olan diğer hemşireler Kadriye Ulaş ve Gülhan Yelken ise Alanya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar. Kamyon sürücüsü Kemal Ç., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

TANRISEVEN: “GÖREV ŞEHİDİ HEMŞİREMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kaza haberinin ardından Alanya Devlet Hastanesini ziyaret ederek, yetkililerden kaza ile ilgili bilgi aldı. Kaymakam Tanrıseven, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır ve Toplum Sağlığı Müdürü Dilek Yüksel’e başsağlığı temennisinde bulundu. Görev şehidi hemşire Zeynep Coşkun Eser’e, Allah’tan rahmet dileyen Kaymakam Tanrıseven, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Zeynep Coşkun Eser’in ve diğer yaralı hemşirelerin eşlerinin polis ve asker olması nedeniyle Kaymakam Tanrıseven, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı’na da başsağlığı temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA