İstanbul'da rehine operasyonu

İstanbul Maltepe’de, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir şahıs, annesini ve yengesini rehin aldı. Eve biber gazı atarak şahsı etkisiz hale getirmeye çalışan polis, itfaiye merdiveniyle çıkarak rehineleri kurtardı.

İstanbul'da rehine operasyonu
Olay, Maltepe'nin Gülsuyu mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik tedavi gören Okan T., yaşadığı evde annesi ve yengesini bıçakla rehin aldı. Binada bulunanların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis sevk edildi. Şahsın elindeki rehineleri ikna ile kurtaramayacağını anlayan polis, evin kapısında şahsı oyaladı. Bu sırada itfaiye merdiveniyle camdan eve giren polis iki rehineyi kurtararak itfaiye merdiveniyle aşağı indirdi. Yaşlı anne ve yenge olay yerinde hazır bulunan ambulansa alınarak muayene edildi. Rehinelerin evden çıkarıldığını anlayan şüpheli, kilitlediği kapının arkasına eşyaları yığarak polise direndi.

GAZ BOMBASIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI

Şahsı ikna çabaları sonuç vermeyince polis ekipleri çilingir yardımıyla evin kapısını açtı. Şahsın eşyaları barikat olarak kullanması üzerine polis kapı aralığından evin içerisine gaz bombası attı. İçeride yoğun gaza mahsur kalan şüpheli, evin balkonuna çıktı. Bir süre balkonda kalan şahıs daha sonra birinci kattaki dükkanların çatısına indi. Elinde bulunan kavanoz ve balkonda aldığı süpürge saplarını yoldan geçenlere ve polis ekiplerine attı. Önlem amaçlı olay yerinde bulunan bir sağlık ekibi şahsın sokağa fırlattıklarından yaralamaktan kıl payı kurtuldu. Atılan biber gazının etkisiyle gözleri yaşaran şahıs bir süre sonra teslim olmayı kabul eti. Teslim olmayı kabul eden şahıs bulunduğu yerden polis yardımıyla aşağı indirildi. Gözaltına alınan şahıs sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İHA