Hatay'da Cami Açılışı

Hatay'da hayırsever iş adamı tarafından restorasyonu yapılan Armutlu Camisi'nin açılışı Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından yapıldı.

Vali Topaca, Armutlu Mahallesi'ndeki caminin açılışında yaptığı konuşmada, camilerin insanların bir araya geldiği, güzellikleri konuştuğu ihlaslı bir mekan olduğunu söyledi.

Camide bir restorasyona ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

'Cami eski yapı olduğu için elden geçmesi gerekiyordu. Biz de maddi bir kaygı içerisine girmeden plan ve projemizi hazırladık. Restorasyonun büyük bir kısmı hayırsever iş adamı Yakup Bozatlı tarafından karşılandı. Biliyoruz ki böyle iş adamları oldukça şehrin sırtı yere gelmez. Hayırseverleri çocuk okutmak, cami yapmak ve fakirlere el uzatmaya çağırıyoruz. Çünkü biz çocuklarımıza sahip çıkmazsak birileri gelip bunu istismar eder.'

Ülkenin ve dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Topaca, millet olarak bu sıkıntıları çözmenin herkesin birbirine kenetlenmesiyle mümkün olacağını kaydetti.

Hayırsever iş adamı Yakup Bozatlı da camiler, fabrikalar ve okulların inşasının milletleri ayakta tutan birer etken olduğunu belirterek, hayır işleri olmadıkça bir milletin kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin açılışı yapıldı ve namaz kılındı.

Kaynak: AA