Geleceğin Enerji Yöneticileri, KTO Karatay Üniversitesi'nde Enerjiyi Konuştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü ile Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) işbirliğiyle “Elektrik Dağıtım Sektöründe Çalışan Profili” konulu panel düzenlendi.

Geleceğin Enerji Yöneticileri, KTO Karatay Üniversitesi'nde Enerjiyi Konuştu
KTO Karatay Üniversitesi’nde yapılan panelin açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Lütfi Can Başaran üniversite olarak Türkiye’de ilk kez Enerji Yönetimi Bölümü’nü açtıklarını vurguladı. Enerji yönetiminin çok dinamik ve gelecek vaat eden bir sektör olduğunu ifade eden Başaran, “Enerji sektörü hukuku, mühendisliği ve işletmeyi ortak noktada buluşturan bir alandır. Üniversitemizde sadece dağıtım şirketlerine değil, sektörün tüm alanlarına hakim olabilecek nitelikli personeller yetiştiriyoruz. Bu panel ile gerçekleştirilen işbirliğinin gelecek dönemlerde yapılacak iş birliklerine öncü olacağını düşünüyorum” dedi.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ise eğitim döneminde gerçekleştirilen stajın önemini vurgulayarak, “Gerçekleştirdiğimiz paneller ile öğrencilerin tecrübeyi henüz mezun olmadan kazanmalarını amaçlıyoruz. Bizlerin donanımlı mühendislere ihtiyacı var” diye konuştu.

Panelin moderatörlüğünü yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan ise enerjinin öneminin gün geçtikçe daha da arttığına dikkat çekti. Boğaziçi EDAŞ İşe Alım ve Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Halil Kuvvetli, “Enerji Sektörü Çalışanı Olmak” konusunda akademisyen ve öğrencilere bilgi aktarımında bulundu. Elektrik dağıtım sektörünün hızlı dönüşümlerin yaşandığı genç bir sektör olduğunu belirten Kuvvetli, “Her alanda olduğu gibi bu alanda da mezunlarımızın iş hayatına nitelikli olarak katılması bizler için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Kariyer Rotamızda Enerjik Uygulamalar” konusunda sunum yapan Uludağ EDAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Cengiz Işık, öğrencilere stajın iş yaşamındaki önemi anlattı. Meram EDAŞ İnsan Kaynakları Organizasyon Metot Yöneticisi Yeşim Iğnak Koçak “Kariyer Rotamızda Enerjik Uygulamalar” konusunda katılımcıları bilgilendirerek, “Üniversitede mevzuatı bilen, işletme, hukuk bilgilerine sahip sektörün taleplerini karşılayabilecek bizimde hizmet bölgemizde, sektöre yönelik eğitimler veren KTO Karatay Üniversitesi’nin bulunması ayrıcalıktır” açıklamasında bulundu.

Uludağ EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ve Toroslar EDAŞ İnsan Kaynakları Yöneticisi Bekir Ballı, sektör ile ilgili deneyimlerini üniversite öğrencilerine aktardı. Program soru-cevap bölümü ve plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA