Cumhuriyet Ve Evrensel Gazetesi Muhabirleri Hakkında Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlenen terör saldırısının ardından kamu görevlileri hakkında açılan soruşturmaya ilişkin haberlerinde, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdikleri' gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi muhabiri Göktaş ile Evrensel gazetesi muhabirleri Gurbetoğlu ve Erşin hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlenen terör saldırısının ardından kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin haberlerinde, 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdikleri' iddiasıyla Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş ile Evrensel gazetesi muhabirleri Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülecek.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı gönderdi.

Yazıda, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinde, 'İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

'Buna rağmen, terörle mücadelede görev alan personelin hüviyetlerinin açıklanarak yayınlandığı, aralarında Vali, Cumhuriyet Savcısı, Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri ile emniyet personelinin de olduğu kamu görevlilerinin hedef gösterildiği ve gizlilik dereceli birtakım resmi evrakın alenen yayınlandığı iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı' belirtilen yazıda, bahse konu olaya ilişkin 13-14 Nisan 2016'da Evrensel ve Cumhuriyet gazeteleri ile gazetelerin internet sitelerinde Gurbetoğlu, Göktaş ve Erşin'in yazı yazdıkları kaydedildi.

Savcının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, hakkında soruşturma açılan gazetecilerin ve yayına girmesini sağlayan görevlilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespitinin ardından müdürlüğe davet edilerek, 'şüpheli' olarak detaylı ifadelerinin alınması istendi.

Yazıda, 'şüphelilerin serbest bırakılmadan önce Cumhuriyet Başsavcılığından talimat alınması ve hazırlanacak evrakın başsavcılığa gönderilmesi' de talep edildi.
Kaynak: AA