CHP'li Şenal Saruhan'a MHP'li Vural'dan tepki

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın teröristlere "Eylemci" demesine Oktay Vural "Herkes aklını başına alsın" yorumunda bulundu.

CHP'li Şenal Saruhan'a MHP'li Vural'dan tepki
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Meclis'te Yüksekova'daki izlenimlerini anlatırken, PKK'lı teröristlere 'eylemci' tanımlaması yaptı. Konu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a soruldu.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
'Güneydoğu'da operasyonlar devam ediyor. CHP heyeti burada incelemelerde bulundu. Heyette yer alan CHP'li Şenal Sarıhan teröristler için eylemci ifadesini kullandı ne dersiniz?” sorusuna Oktay Vural, 'Herkes aklını başına alsın' yanıtını verdi.

BUNLAR TERÖRİSTTİR
“Bu ifade kullanılabilecek bir ifade değildir bunlar aktivist eylemci değil bunlar teröristtir. Herkes aklını başına almalıdır. Bu konuda bu ifadeleri kullananlar önce karşımızdaki tehdidin ne olduğunu bilmelidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli ve üniter vasfını ortadan kaldırmak ve bu coğrafyada aziz milletimizden insanları kopartmak isteyerek devletimizden kopartmak isteyerek Kürdistan inşa etmek isteyenlerin yaptıklarını meşru gösterecek hiçbir ifadenin meşruiyeti olamaz.

NE EYLEMİYMİŞ BU?
Ne eylemiymiş bu, barışçı eylemiymiş hendekleri yapmak orada kaleşnikoflarla gidip tuzaklar döşemek, bombalı düzenekler yapmak. Onun için maalesef bu konuda PKK ve HDP'nin Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi konusundaki bu ipoteği anlamamız mümkün değil. Bu ipotekten kurtulmalıdır.

BÖLÜCÜ TERÖRİSTLER
Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bekasına yönelik bölücü terör örgütü tehdidi vardır bu tehdidi yapanlarda bölücü teröristlerdir. bunları eylemci olarak görmek nitelendirmek bu tehdidi görmezden gelmektir bu bakımdan bu konuda gerçekten adalet ve kalkınma partisi ile cumhuriyet halk partisi arasında adeta bir bayrak yarışı var. Bayrak yarışı yapıyorlar.”