Bozcaada'ya Akaryakıt Tankeri Taşıma Ücretine Zam Yapıldığı İddiası

GESTAŞ Genel Müdürü Uslu: '13 Ocak 2015 tarihinden itibaren GESTAŞ Yönetim Kurulu kararı ile akaryakıt tankeri geçiş ücreti 950 lira olarak belirlenmiştir' 'Şirketimiz hakkında karalama kampanyası yürütmeye çalışan benzin istasyonu sahibinin iddiaları, görüldüğü üzere gerçeklere aykırıdır'.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin Genel Müdürü Volkan Uslu, Bozcaada ilçesine akaryakıt tankeri taşınmasından aldıkları ücrete yüzde 100 zam yapıldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, adadaki tek akaryakıt istasyonunu işleten özel firmanın bir yetkilisinin, GESTAŞ AŞ tarafından Ezine ilçesi Geyikli beldesinden Bozcaada'ya tanker taşıma ücretine yüzde 100 zam uygulandığı iddiasında bulunduğunu belirtti.

Söz konusu iddiaya bazı medya kuruluşlarında yer verildiğine işaret eden Uslu, şunları kaydetti:

'Akaryakıt tankerleri için özel feribot seferleri düzenlenmektedir. Bu seferlere tankerden başka hiçbir araç ve yolcu alınmamaktadır. 13 Ocak 2015 tarihinden itibaren GESTAŞ Yönetim Kurulu kararı ile akaryakıt tankeri geçiş ücreti 950 lira olarak belirlenmiştir. Şirketimiz hakkında karalama kampanyası yürütmeye çalışan benzin istasyonu sahibinin iddiaları, görüldüğü üzere gerçeklere aykırıdır. Bugüne kadar hiçbir zam yapılmamıştır. Geyikli'den Bozcaada'ya 14 aydır aynı sefer tarifesi geçerlidir. Bu açıklama ile şirketimize yönelik iftira kampanyası yürüten akaryakıt istasyonu sahibi hakkında gerekli işlemleri yapacağız.'

Uslu, 2014 yılındaki tanker geçiş ücretinin ise 800 lira olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA