Arapça, İHL Meslek Dersleri Ve Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Özel Konferans

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Arapça, meslek dersleri ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik, ’Sünnet ışığında din eğitimcilerinin cihan şumül mesuliyeti’ konulu konferans verildi. Konferansa, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan konuşmacı olarak katıldı.

Arapça, İHL Meslek Dersleri Ve Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Özel Konferans
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, İl Müftüsü Şahin Güven, Din Eğitim Genel Müdürlüğü Uluslararası Eğitim-Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül ve öğretmenler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, "Malumunuz olduğu üzere Kutlu Doğum Haftası içerisindeyiz. Bundan dolayı burada program icra edilecek. Hocamızın Kayseri’ye geleceğini duyduktan sonra heyecanlandık. İstedik ki hocamız buraya gelmişken, meslektaşlarımızla beraber olsun ve onlarla sohbet etsin. Genel müdürümüzün talimatıyla sadece uzak ilçelerimiz hariç bütün öğretmenlerimiz burada. Bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Özellikle ilkokul 4’üncü sınıfta görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın öğrencilerimizi imam hatip ortaokullarına yönlendirmelerini, imam hatip ortaokullarında görev yapan arkadaşlarımızı da Anadolu imam hatip liselerine öğrencilerimizi yönlendirmelerini istirham ediyorum." diye konuştu.

Din Eğitim Genel Müdürlüğü Uluslararası Eğitim-Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül ise, "Böylesine duygu dolu anların olduğu bir ortamda Kayseri’de sizlerle buluşmaktan çok mutluyum. Kutlu Doğum Haftası’nda öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve alimlerimizle buluşunca duygu yoğunluğu bir başka oluyor. Bu duygu yoğunluğunu bizlere yaşatan il müftümüze çok teşekkür ediyorum. Her zorluğun ardında bir kolaylık vardır düsturu gereğince imam hatip ortaokulları, imam hatip camiası bugünlerde geniş bir imkanın, büyük bir kolaylığın ve büyük sıkıntılardan sonra gelen bir refahın ortamı içerisindedir. Bugün artık bizim okullarımıza çocuklarını göndermeye başlayan insanlar, bizden büyük umutlar bekleyen kalabalıklar ve umudunu Türkiye’ye bağlamış büyük bir dünya kitlesi bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen konferans, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan’ın konuşması ile sona erdi.
Kaynak: İHA