Altındağ Zabıtasından Seyyar Satıcı Operasyonu

İlçe genelinde kayıt dışı satış yapan seyyar satıcılarla mücadelesini sürdüren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. 50 kişilik zabıta ekibi, denetimlerini Karapürçek Mahallesi, Orhan Kemal Caddesi ve Selçuk Caddesi üzerinde gerçekleştirdi. Okul çevrelerini de göz ardı etmeyen ekipler, öğrencilere daha sağlıklı yaşam alanları sunmak için ne gerekiyorsa yaptı.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı, vatandaştan gelen şikayetlere duyarsız kalmadıklarını belirterek, amaçlarının ilçenin huzurunu en üst seviyeye taşımak olduğunu söyledi.

Seyyar satıcılara yönelik çok sayıda şikayet aldıklarına dikkat çeken Onaycı, bu operasyonların ilçenin tamamında gerçekleştiğini dile getirdi. Onaycı, gürültü kirliliğine sebep olan seyyar satıcıların megafonlarına el konulduğunu kaydederek, toplanan ürünlerin huzurevlerine ve çocuk esirgeme kurumlarına gönderildiğini aktardı.

Seyyar satıcılara Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince hukuki işlem uygulandığını ifade eden Onaycı şöyle devam etti:

“Bu tür operasyonlarımız belirli aralıklarla devam edecek. Ekiplerimiz 24 saat görev başında. Hiçbir şikayeti göz ardı etmiyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru bizim için çok önemli. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Altındağlılar kendilerini rahatsız eden herhangi bir olayda 507 00 50 numaralı telefondan ya da zabita@altindag.bel.tr adresinden bize ulaşabilirler.”
Kaynak: İHA