'Yedi Güzel Adam' Etkinliği Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ali Fuat Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa yürüttükleri “Yedi Güzel Adam” etkinliğinin bu ayki konuğu Recep Garip oldu.

'Yedi Güzel Adam' Etkinliği Devam Ediyor
Geçmiş ve günümüz sanatçılarını tanımak tarihimizi birde onların dilinden anlayabilmek adına düzenlenen okuma etkinliğine ilgi büyüktü. Akademi Lise Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Ali Fuat Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Kız Lisesi öğrencileri katıldı.

Konuk yazar Garip, “Türkiye’de Müslümanım demeye korktuğumuz dönemler de oldu. Geçmişe baktığımızda bugün çok şeyin değiştiğini görüyoruz. Fakat hayatımız boyunca değerlerimize sahip çıkmalıyız, birikimlerimizin farkına varmalıyız, okumalıyız. Bizler yok edilmiş coğrafya ve tarihten, düşüncenin fikrin hırpalandığı zor dönemlerden geldik. Sizler bu dönemleri bilmeli ve geleceğimize Buhara’dan, Semerkant’tan bahsetmelisiniz” dedi.

Recep Garip, Mavera dergisinin kurucularının Yedi Güzel Adam olduğunu söyledi.

Garip, ”Yedi güzel adamın her biri bir Allah dostunun kapısında cereyan etmiştir. Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaattin Özdenören, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Nazif Gürdoğan. Bu adamlar güzel adamlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA