THY'nin Hollanda'da Pazar Payı Arttı

THY Amsterdam Müdürü Ahmet Şahin:“2015 yılında Hollanda’da taşıdığımız toplam yolcu sayısı 600 bini geçti”.

AMSTERDAM – Türk Havayollarının (THY) Hollanda’daki pazar payının artmaya devam ettiğini belirten THY Amsterdam Müdürü Ahmet Şahin, 2015 yılında bu ülkeden taşıdıkları toplam yolcu sayısının 600 bini geçtiğini söyledi.

Amsterdam’da düzenlediği basın toplantısında Hollanda’daki konumları ve geleceğe dönük planları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, geçen seneyi çok iyi kar ile kapattıklarını kaydetti.

Şahin, Hollanda’dan geçen sene Türkiye’ye taşıdıkları 600 bini aşkın yolcunun 540 bininin Amsterdam, geri kalanın ise Rotterdam çıkışlı olduğunu aktardı.

Hollanda pazarına yönelik kapasite ve ürün çeşitliliklerinin sürekli arttığına vurgu yapan Şahin, “2015 yılında Hollanda’da taşıdığımız toplam yolcu sayısı 600 bini geçti. Geçen sene business kabin yolcu sayımızda yüzde 11, toplam yolcu sayımızda ise yüzde 6 artış sağlandı. Amsterdam’da 2015 yılını karlı kapattık.” diye konuştu.

Amsterdam’dan şu anda İstanbul Atatürk Havaalanına haftada 28, Sabiha Gökçen Havaalanına ise 10 sefer gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şahin, haziran ayından itibaren akşam seferlerinin geniş gövdeli uçaklarla icra edileceğini ifade etti.

Yolcu uçaklarının yanı sıra Schiphol Havaalanına artık kargo uçaklarının da inmeye başladığına işaret eden Şahin, ayrıca Maastrciht Havaalanına haftada 8 kargo seferi yapıldığını söyledi.

THY’nin 2016’dan itibaren Hollanda’daki Türklere yönelik yüzde 20 aile indirimi olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Yüzde 20 aile indirimli bilet THY yetkili satış acentelerinden veya THY ofislerinden alınabiliyor. THY ayrıca ücretlerini diğer taşıyıcılara göre daha uygun tutarken, tek yön ücretlerinde de esneklik sağlıyor. Bizimle Türkiye'ye seyahat eden yolcularımızın 30 kilo serbest bagaj taşıma hakkı var. Bu uzun süreli seyahatler için bir avantaj.”
Kaynak: AA