Nazlı Çelik'in görüntüleri Meclis gündeminde

Star TV Ana Haber sunucusu Nazlı Çelik'in Nusaybin'den yaptığı haber ve çekilen görüntüler Meclis gündeminde. Görüntülerin mizansen olduğu, reyting oranlarını yükseltmek için bir evde bomba patlatıldığı ileri sürüldü.

Nazlı Çelik'in görüntüleri Meclis gündeminde
Nazlı Çelik'in görüntüleri Meclis gündeminde
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Star TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Nazlı Çelik'in Nusaybin'de çektiği görüntüleri Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Zeydan, önergesinde '6 Nisan 2016 günü Star haber genel yayın yönetmeni Nazlı Çelik sokağa çıkma yasağının olduğu Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine operasyonlardan görüntüler almak için gitmiştir. Görüntüler alan ve 7-8 Nisan 2016 günlerinde Star TV ana haber bülteninde servis eden Nazlı Çelik'e çok sayıda JÖH ve PÖH timlerinin eşlik ettiği görülüyor. İddia edilene göre çatışma süsü verilen bir yerde, çatışma yaşanıyormuş gibi güvenlik güçleri hareket etmekte ve adı geçen gazeteci de bunu çekerek haber yapmıştır. Operasyon süsü verilen yerde Türkiye halkları kanı üzerinden reyting oranlarını yükseltmek için bir evde bomba patlatılarak yerle bir edildiği görüntülerde de yansımaktadır. Dahası hiçbir milletvekili, STK temsilcisi, kanat önderi ve seçilmişe izin verilmemişken, bazı medya gruplarıyla spikerlere ayrıcalık tanınmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur' ifadelerini kullandı.