Mitsubishi Electric Türkiye'de Yeni Şirket Kurdu

Mitsubishi Electric, ev tipi klima geliştirmek ve üretmek için Türkiye’de yeni şirket kurdu.

Mitsubishi Electric Türkiye'de Yeni Şirket Kurdu
Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurduğunu yaptığı toplantıyla açıkladı.

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa’nın düzenlediği toplantıda, Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi unvanlı şirketin Ocak 2018’de üretime geçmesi planlanlandığı bildirildi.

Türkiye’de ev tipi klimalar için mevcut talep bir milyon ünite civarında ve nüfus artışına paralel olarak bu talepte artış yaşanması beklendiği belirtilen açıklamada, komşu Balkan ülkelerinde de benzer bir talep artışı olacağı öngörüldüğü kaydedildi.

Bu büyük talebin yanı sıra nitelikli işgücü ve istikrarlı parça tedariki gibi elverişli iş ortamını da dikkate alan Mitsubishi Electric, Türkiye’de bir geliştirme ve üretim üssü kurmaya karar verdi. Yeni şirket, dalgalı bir seyir izleyen talebe yanıt verebilecek esnek bir tedarik zinciri sağlamak için hızlı yerelleştirme ihtiyacının yaşandığı Avrupa pazarında, Mitsubishi Electric’in klima ve soğutma sistemleri segmentiyle ilgili küresel stratejisinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstleneceği; bu strateji çerçevesinde, üretim ve tedarik kabiliyetinin birleştirilmesinin yanı sıra Avrupa’daki yerel ihtiyaçlara, tercihlere ve çevresel gerekliliklere yanıt veren ürün geliştirme faaliyetlerinin de desteklenmesi öngörüldüğü belirtildi.
Kaynak: İHA