Keçiören Eğitim İle Engelleri Aşıyor

Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde ’Keçiören engelleri aşıyor’’ isimli bir panel düzenlendi.

Keçiören Eğitim İle Engelleri Aşıyor
Keçiören Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul müdürleri ve özel eğitim öğretmenlerinin katıldığı Genç Osman Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hacı Tosun’un moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan ile Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan katıldı.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim’in katılımı ile başlayan programda görme engelli ilk üst düzey bürokrat olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan hayat hikayesini ve engellilik ile ilgili yaşadığı tecrübelerini paylaştı. Engellilere karşı algımızı kendi algımız üzerinden değerlendirdiğimizi belirten Önalan, ’’Görmeyeni anlamak için 30 saniye gözünüzü kapatmak yetmez, anlamak için engelli-engelsiz birlikte yaşaması gerekmektedir. O yüzden Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki kaynaştırma eğitimini çok önemsiyoruz’’ dedi.

Önalan, “Dünya bir avuç insanla değişir. Bu değişimi de ’Ben başaracağım’ diyen gençler gerçekleştirebilir. O yüzden gençleri eğiten öğretmenler ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Farklılıklarımız dünyaya renk katıyor” dedi.

Kenan Önalan’ın kendi hayatından verdiği örnekler katılımcıları zaman zaman güldürürken, zaman zaman düşündürdü.

Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Murat Ertan ise, iletişim ve beden dili kullanımının önemine dikkat çekti. Etkili iletişim kurmak için doğru başlangıcın önemli olduğunun altını çizen Ertan, toplumdaki anlaşmazlıkların doğru bir başlangıç yapamamaktan kaynaklandığını ifade etti.

Gülümsemenin insan kalbini açtığını dile getiren Ertan, "Tebessüm, insanlara yapılacak en kolay iyiliktir" dedi.

Ertan, iletişim çatışmalarının neden ve nasıl oluştuğu konusunda uygulamalı örnekler de verdi.

Kenan Önalan, Murat Ertan ve görme engelli tarih öğretmeni Hacı Tosun’un engelli ve iletişim konusundaki sunumları sonrasında panel, Keçiören Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Arslan Atman’ın konuklara teşekkürü ve çiçek takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA