İzmir Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

Dolandırıcılık şebekesinin yöneticisi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 'nitelikli dolandırıcılık' yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve şebekenin yöneticisi olduğu ileri sürülen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 15 kişiden 2'si emniyetteki işlemler, 10'u ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Dolandırıcılık şebekesinin yöneticisi oldukları gerekçesiyle gözaltında tutulan A.N.V. ve E.Ö. ile Erzincan'da yakalanan G.K, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

Şebekenin E.Ö'nün tarafından organize edildiği, dolandırılan 176 kişinin banka hesaplarından 350 ila 650 lira arasında değişen miktarlarda paranın G.K. ve A.N.V'nin hesaplarına aktarıldığı tespit edildi.

Bu arada, serbest bırakılan zanlıların, çağrı merkezi aracılığıyla 'hedefteki kişilere' telefonla ulaşan şebekenin çalışanları olduğu öğrenildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık' iddiaları üzerine yürütülen soruşturma çerçevesinde polis ekiplerince, kendilerini avukat, sigortacı, şirket yetkilisi gibi tanıtarak nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edilen zanlılara yönelik 12 Nisan'da düzenlenen operasyonda İzmir'de 13, Kars ve Erzincan'da birer kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonun, İzmir'deki çağrı merkezi adı altında hizmet veren iş yerine 24 Aralık 2015'te düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu, el konulan evrak, hesap hareketi ve bilgisayar kayıtlarının incelenmesi sonucu 176 kişiden haksız yere 350 ila 650 lira arasında değişen miktarlarda para alındığının tespit edilmesi üzerine gerçekleştirildiği bildirilmişti. Gözaltına alınan 13 kişiden 12'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, örgüt lideri olduğu öne sürülen B.Ö. tutuklanmıştı.

Kişisel bilgilerine ulaştıkları kişilere 'özel sağlık sigortası ve benzeri borçları nedeniyle haciz işlemi başlatılacağını, verilen hesaplara acil para yatırmaları gerektiğini' söyleyen zanlıların özel sağlık sigortası yaptıran ve yenilemeyenler ile adliyelerde icra dosyası bulunanları telefonla arayıp 'İcra gelecek, hacizi durdurmak için avukatımızla görüşün' diyerek, verdikleri hesaplara para yatırmalarını sağladıkları iddia edilmişti.
Kaynak: AA