İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Eğitimi

İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, genç çiftçilere tarım için hibe verileceğini belirterke, gençlere istiridye mantarı üretmelerini tavsiye etti.

İl Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğünce Kadir Has Kongre Merkezi'nde i̇stiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Eğitim öncesi konuşan Müdür Kayacan, kentte 2 yıldır amatörce 4-5 çiftçinin i̇stiridye mantarı ürettiğini, bu üretimi geliştirmeyi ve teşvik etmeyi istediklerini söyledi.

Organik tarım konusundaki çalışmalara değinen Kayacan, 'Kayseri'de bir köyümüz neredeyse tamamen organik tarım yapıyor. Solucan gübresine teşvik ettiğimizde insanlar, 'solucan ne ki gübresi ne olacak' demişlerdi. Şu an solucan gübresi yetiştiriciliğiyle ilgili herkes bize danışıyor. İstiridye mantarında da Kayseri'nin marka olacağına inanıyorum. Genç çiftçilerin tarım üretimine katılması için teşvik verilecek. Bize gelen gençleri istiridye mantarı üretimine yönlendiriyoruz. Tarımda farklılığa ihtiyacımız var, kimsenin üretmediği farklı ürünleri üretmeliyiz.' diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatıra Taşkın da istiridye mantarının protein bakımından yüksek, yağı ve kolestrolü az olan bir besin olduğunu anlattı.

Kaynak: AA