'Hayvanların Sesini Duy' Projesi

Havza ilçesinde hayvanlara yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile hazırlanan Kaymakamlık, Havza Belediyesi ve Havza Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaşları olduğu 'Hayvanların Sesini Duy' Projesi kapsamında gösteri düzenlendi.

Mehmetçik Meydanı'nda düzenlenen, hayvanların sessiz çığlıklarını duyurmak ve bilinçli hayvan sevgisini ilkokul çağındaki çocuklara kazandırmak amacı ile hazırlanan gösteri ilgi gördü.

Projeyi hazırlayan İstiklal İlkokulu 2. sınıf öğretmeni Aydan Pehlivan, projenin amacının bilinçli hayvan sevgisini çocuklara aşılamak olduğunu belirterek, 'Bunu Havza’dan başlatalım istedik. Derneğimiz bizi pilot okul seçti. Samsun’da 23 Nisan’da çocuklarımız gösteri yapmak için davet edildiler. Biz sevgi mesajı iletiyoruz.' dedi.

Projenin amaçları hakkında bilgi veren Pehlivan, 'Sadece bizim olmayan doğamızı kullanırken bencil davranmama nedenini çocuklarımıza en erken yaşta öğretmek istiyoruz.' diye konuşu. Pehlivan, proje hazırlığının 6 ay sürdüğünü sözlerine ekledi.

Karadeniz Bölgesi İnsan, Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay ise yaratılan her şeyin Yaratan'dan ötürü sevilmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu projeyi kendi yürüttükleri 'İlkokul Çağındaki Çocuklara Bilinçli Hayvan Sevgisi' Projesine dahil ettiklerini söyleyen Ulubay, projeyi bütün ilçelere yayacaklarını anlattı.

Konuşmaların ardından hayvan kostümleri giymiş okulun 2/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Gösteride öğrenciler şiirler okudu. Şiirlerin sonunda ise tiyatro gösterisi ile Karagöz Hacivat gösterisi sahneledi. Programın son bölümünde ise öğrenciler tarafından melodika gösterisi yapılarak hayvanları temsilen gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Gösteri sonrası Karadeniz Bölgesi İnsan, Hayvan Ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği tarafından çeşitli broşür, kitap ve havyalar için su kabı dağıtıldı.

Programı, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler izledi.

Kaynak: AA