Hayvan Sevgisini Aşılamak İçin 20 Bin Kilometre Yol Yaptı

Hayvan Hakları Savunucusu ve Dizi Oyuncusu Semih İğdigül, çocuklara ve gençlere hayvan sevgisini aşılamak için yurt içinde 20 bin kilometre yol kat etti. İğdigül, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde de, yüzlerce öğrenciye hayvan sevgisini anlattı.

Hayvan Sevgisini Aşılamak İçin 20 Bin Kilometre Yol Yaptı
Burhaniye’de, belediye ile işbirliği yapan Semih İğdigül, 3 günlük bir çalışma yaptı. İğdigül, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde yüzler öğrenci ile bir araya gelirken, Nadir Tolun İlkokulu’ndaki yapılan çalışmalarda yoğun ilgi gördü. Çalışmalara, Belediye Veterineri Emrah Güleç de katıldı.

Nadir Tolun İlkokulundaki programa katılan öğrenciler, bundan böyle hayvanlara daha iyi davranacaklarını açıklarken, Semih İğdigül’de, bu güne kadar 70-80 bin öğrenciye hayvan sevgisini anlattığını açıkladı.

Öğrencilerden Yiğit Çınar,” Hayvanlar hakkında çok şey öğrendik. Hayvanları çok sevmeliymişiz” derken, Denizhan Yılmaz da,” Hayvanları koruyalım. Hayvanlar bizim dostuzdur. Hayvanlara sevgiyle yaklaşalım” diye konuştu.

Eylül Ersan’da,” Hayvanlara zarar vermeyelim. Hayvanları kovmayalım. Hayvanların da hakları var. Onları hatırlayalım ve çok sevelim. Her gün su, sevgi ve yemek vermeliyiz onlara” dedi.

Yiğit Biçici’de,” Hayvanlar hakkında bilgiler aldık. . Hayvanları sevmeliyiz. Onlara dost gibi davranmalıyız. Hayvanlara tekme atmamalıyız. Onlara kaba davranmamalıyız” dedi.

Hayvan sevgisini aşılamak için 20 bin kilometre yaptığını anlatan Semih İğdigül’de,” Ben okullara hayvan hakları konusunda eğitim veriyorum. Bilgilendirme çalışması, eğitim drama ve tiyatro gösterileri yapıyoruz. Şu ana kadar 70-80 bin çocuğa ulaştım. Çok yerde lise, ortaokul ve ilkokul seviyesindeki gençlerimizle arkadaşlarımızla beraber olduk ve beraber olmaya devam ediyorum. Ne kadar çok çocuğumuza ulaşabilirsek o kadar sevgi diyoruz. Şu anda Burhaniye’deyim. Burhaniye de çalışmalarımız var. Buradan sonra nereye giderim onu bilmiyorum. Böyle, gidip sevgi vermeye, vicdan vermeye, merhamet vermeye ve çocuklarımıza bu hayvan hakları konusunu işlemeye devam ediyoruz” dedi.

Nadir Tolun İlkokulu Müdür Yardımcısı Hasan İbiş de, yapılan çalışmayı olumlu bulduklarını ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini anlattı.
Kaynak: İHA