Doğa Harikası Uzungöl Temizlenecek

Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğal manzarasıyla insanları cezbeden dünyaca ünlü Uzungöl'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının girişimleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle çamur ve rüsubatın temizlenmesi için çalışma başlatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:'Şu an geldiğimiz noktada göl içindeki çamurdan incelenmek üzere numune alımı yapıldı. Çamur numunelerinin sonuçlarına göre göl içerisindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmiş olacak'

MELTEM YILMAZ - Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğal manzarasıyla insanları cezbeden dünyaca ünlü Uzungöl'deki çamur ve rüsubat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının girişimleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle temizlenecek.

Doğaseverlerin tercihleri arasında son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, günübirlik gelerek hafta sonunu değerlendirmek ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl, bu sezon da tatilcilerin gözdesi oldu.

Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkı sağlayan Uzungöl'de, turizmden daha fazla pay almak için Orman ve Su İşleri Bakanlığınca göldeki çamur ve rüsubatın (birikinti, çöküntü, tortu) temizlenmesi için 6 milyon liralık temizleme çalışması yatırım programına alındı.

Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışma kapsamında, öncelikle göl içerisindeki çamurdan inceleme yapılmak üzere numune alındı.

Yapılan çalışmalara göre Uzungöl'ün derinliğinin 6 metre civarında olduğu, kıyıda ise derinliğin 1 metreye indiği tespit edildi. Bu tespitlerden yola çıkarak çamur numunelerin sonuçlarına göre göl içindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmesi hedefleniyor.

- 'Bize bırakılan mirası en iyi şekilde muhafaza etmeliyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin 14 yıldır çok güzel yatırımlara imza attığını söyledi.

Trabzon'a da güzel yatırımlar yapıldığını vurgulayan Soylu, '14 yıldır hem partimizin hem de hükümetimizin Trabzon'a yaptığı büyük hizmetlerin devamını aynı şekilde gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Gücümüzün yettiği kadar şehrimizin gelişmeden, kalkınmadan daha iyi pay alabilmesini sağlayabilmek ve yaşam standartlarımızı daha iyi noktalara getirebilmek için 24 saat çalışıyoruz.' dedi.

Bakan Soylu, bölge için turizmin önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Geçen hafta Uzungöl'de bir turizm toplantısı gerçekleştirdik. Buralar bize tarihin, doğanın, medeniyetin mirası ve bize bırakılan bu mirası geleceğe atacağımız adımlarla taşıyacağız. Bu kapsamda dünyaca ünlü Uzungölümüze yönelik çalışma başlattık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük ve Bakanımız, Uzungöl'ün altındaki birikintinin kalkmasını sağlayacak 6 milyon liralık yatırımın talimatını verdi. Bölgemizin turizmdeki cazibe merkezlerinden biri olan Uzungöl'ün mansabında yer alan çamur ve rüsubatı temizlemek için harekete geçtik ve 6 milyon liralık temizleme çalışmasını yatırım programına aldık.'

Çalışmaların başladığını ifade eden Süleyman Soylu, 'Bize bırakılan mirası en iyi şekilde muhafaza etmeliyiz. Şu an geldiğimiz noktada göl içindeki çamurdan incelenmek üzere numune alımı yapıldı. Çamur numunelerinin sonuçlarına göre göl içerisindeki çamur ve otlanma temizlenerek, göldeki kötü görüntünün önüne geçilmiş olacak. Bu yıl içerisinde çalışmalarımızı bitirmeyi düşünüyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA