Bulancaklı Avcılar Geleneksel Yemekte Buluştu

Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği, 'av yemeği' düzenledi.

Bir restoranda düzenlenen yemekte, katılımcılara av sezonunda dernek üyesi avcılar tarafından avlanan teke eti ikram edildi.

Dernek Başkanı İsa Gündoğdu, yaptığı konuşmada, avın kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti:

'Silah tutkumuzu spora çevirerek, yasal avcılık faaliyetlerimizle güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Yasal olan her türlü avı, doğaya zarar vermeden yapıyoruz. Bilinçsiz avcılık ve doğal hayata müdahale eden herkesi şiddetle kınıyor, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada toplanmamızın amacı, hayatını kaybeden avcı dostlarımız için bir anma ve bu kapsamda idareci ve avcılarımızla avlarımızı paylaşmaktır.'

Yemeğe Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Hasan Baş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Jandarma Karakol Komutanı Kurmay Yüzbaşı Şenol Tayan, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Ali Fuat Yazlak, STK temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Ordu ve Giresun'daki diğer Avcılar Derneği başkan ve yöneticileri, davetliler ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA