Avrupa'dan Gelip Köy Okulunun Duvarlarını Boyadılar

Uluslararası Gençlik Merkezi Görsel Sanatlar Topluluğu gönüllüsü üç ülkeden gelen gençler, Yatağan ilçesindeki bir ilkokulun duvarlarına Türk tarihi ve kültürünü yansıtan çizimler yaptı.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi Görsel Sanatlar Topluluğu gönüllüleri, Yatağan ilçesindeki bir ilkokulun duvarlarını çeşitli betimlemelerle renklendirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri ve Almanya, Litvanya ve İspanya'dan gelen toplam 17 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Gençlerin İyilik Ağacı Projesi' kapsamında, Yatağan ilçesini ziyaret etti. Gençler, Madenler Mahallesi ilkokulunun duvarlarına Türk tarihi ve kültürünü betimleyen çizimler yaptı.

Gençlik Merkezi sorumlusu Selman Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy okullarını güzelleştirmek için yürüttükleri projenin öğrenciler, öğretmenler ve idareciler tarafından beğeniyle karşılandığını bildirdi.

Projenin gönüllülerinden Almanya'da yaşayan Soner Çakmak, üniversite öncesi Türkiye'ye gelip vatanını yakından tanımak istediğini söyledi.

Proje kapsamında 6 aydır Muğla'da olduğunu belirten Çakmak, 'Engelli öğrencilerimiz ile çiftliğe gidip at biniyoruz, onlarla basketbol oynuyoruz. Onun dışında Türk-Alman gençlik değişimleri oluyor. Onlarda yer alarak projelerde yardımcı oluyoruz, resim yapıyoruz.' dedi.

MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Fikriye Akçay ise projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Okulun iç ve dış cephelerini boyadıklarını anlatan Akçay, 'Dış cephede Çanakkale'yi vurgulamak istedik. Burada bir ana sınıfı var. Biz de onların yaşlarına uygun 'Şirinler' gibi motifleri işliyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA