'4. İstanbul Çocuk Ve Gençlik Sanat Bienali'

PALETDER tarafından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEGV kurumsal ortaklığıyla düzenlenen bienal, 19 Nisan23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneğince (PALETDER), İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) kurumsal ortaklığıyla gerçekleştirilen '4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali', 19 Nisan'da başlayacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Boğazlar Belediyeler Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen bienal, 'Uyandırma Servisi: Günaydın' konseptiyle 4-18 yaş arası çocuk ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul'un farklı kültür sanat mekanları, meydanlar ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturacak.

Bir ay sürecek bienal için 19 Nisan Salı günü saat 11.00'de, Karaköy'de Antrepo 1'de açılış töreni düzenlenecek.

Bienal, 23 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

- 'Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'

Alanında dünyanın en büyük organizasyonları arasında bulunan ve dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratan 'İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali', farklı coğrafya ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiğiyle ifade edilmesine imkan sağlıyor.

Bienallerde performanstan dansa, video sanatından heykele pek çok alanda üretme olanağı bulan çocuk ve gençler, kültürler arası etkin bir iletişimin oluşmasına da öncülük ediyor.

Geleceğin kültür sanat üreticileri ve izleyicileri olma yolunda ilerleyen öğrencilerin sergi, konser, etkinlik ve atölye çalışmalarıyla zenginleşen bienal, yazar, sanatçı, sanatsever, öğretmen, öğrenci ve veliler ile medya mensuplarından oluşan geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor.

İstanbul'un vapurları, meydanları, garları, antrepo, galeri ve müzeleri gibi farklı mekanlarda düzenlenen daha önceki bienaeller, 160 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Kaynak: AA