Tunceli Üniversitesine BAGEP Ödülü

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kalafat, başarılı genç bilim insanlarını desteklemek için verilen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı, (BAGEP) kapsamında matematik branşında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldü.

Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012'den itibaren Tunceli Üniversitesinde görev yaptığını belirtti.

Tunceli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü kurucu üyelerinden olduğunu ifade eden Kalafat, şunları söyledi:

'Matematikçiyim ve çalışma alanlarım 4. ve 7. boyutta diferansiyel geometri. Çalışma alanlarım kapsamında iki TÜBİTAK projesi yürütüyorum. Projeler kapsamında iki proje için 8 kursiyerimiz var ve mastır, doktora, post doktora yapıyorlar. Bu ay başvurduğumuz bilim akademisi tarafından, BAGEP ödülüne layık bulunmuşuz. Bu ödül her yıl belli sayıda öğretim görevlisine dağıtılıyor. Bu yıl matematik branşında 4 kişiye ödül verildi. Boğaziçi Üniversitesinden 2, birer ödülü de Koç Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi aldı. Bizim üniversitemizden de ben alacağım. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemize daha başka başarılar kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz.'

BAGEP ödüllerinin amacının üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve biri birilerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kalafat, ödülünü yarın Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlenecek programda alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA