Suriyeli Mültecilere 'Ağlama Bebeğim' Klibi

Şarkıcı Haluk Levent, Avrupa'da yaşayan Suriyeli mültecileri konu alan bir klip yayınladı.

MURAT KAYA - Şarkıcı Haluk Levent , Avrupa'da yaşayan Suriyeli mültecileri konu alan bir klip yayınladı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle komşu ülkelerden Avrupa'ya göç etmeye çalışan ve göç yolculuğunda kimi zaman yakınları veya arkadaşlarının ölümleriyle karşılaşan Suriyeli mültecilerin yaşadığı drama, Türkiye'de bu konuya duyarlı sanatçılar, yayınladıkları kliplerle dikkati çekiyor.

Suriye'de yaşananlara değindiği 'Limanında' isimli şarkısının klibini önceki günlerde yayınlayan şarkıcı Teoman'dan sonra, daha önce gelirini mültecilere bağışladığı konserler düzenlemesiyle dikkati çeken şarkıcı Haluk Levent de, Avrupa'ya göç etmek zorunda kalan Suriyeli mültecileri, yeni klibinde konu etti.

Ahmet Kaya'nın 'Ağlama Bebeğim' şarkısını seslendiren Levent, Almanya'da çektiği şarkının klibinde Suriyeli mültecilerle kamera karşısına geçti.

DNK Müzik etiketiyle 6 ay önce müzik marketlerde yerini alan 'Dostane' isimli son albümündeki 'Ağlama Bebeğim' adlı şarkının, Almanya'nın Köln ve Düsseldorf kentlerinde çekilen klibini, Barış Parlak yönetti.

Bu kliple ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Levent, 'Ağlama Bebeğim' şarkısını, içinde geçen sözlerin Suriyelilerin dramını yansıtabileceği gerekçesiyle seçtiğini belirterek, klipteki çocukların, Avrupa'daki Suriyeli mülteciler olduğunu ve klipte çocukların resim yaptıklarını söyledi.

Levent, 'Haluk Levent olarak benim amacım şu; mültecilerin insan olduğunun farkına varalım, onlara kızmayalım. Devletlere ve politikalara kızabiliriz ama mültecilere kızmayalım. Onların hiçbir suçu yok. Onlara, elimizden geldiğince, en güzel şekilde iyi niyetimizi göstermeliyiz' dedi.

Şarkıcı Teoman da, yeni şarkısı 'Limanında' için çektiği klibinde Suriye'deki drama değinmiş, klibinde Suriyeli bir çiftin hikayesini konu almıştı. Klipte, 'Beriwan' ve 'Wassim' adlarındaki bir kadın ve bir erkeğin Türkiye üzerinden Berlin'e kaçma macerası anlatılıyordu.

Kaynak: AA