Soma Davasında 7'Nci Duruşmanın İkinci Celsesi Sona Erdi

Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam eden ceza davasının 7’nci duruşmasının ikinci celsesi tamamlandı. Mahkeme başkanı taleplerin alınması için mahkemeyi yarına erteledi.

Soma Davasında 7'Nci Duruşmanın İkinci Celsesi Sona Erdi
Soma davası 7’nci duruşması ikinci celsesinde, kaza sonrası faciadan kurtulan maden işçilerinin başka mahkemelere verdikleri ifadelerinin okunmasına devam edildi. İfadelerin arkasından ise bilirkişi heyetinin 5 Şubat tarihinde maden ocağındaki keşif ile ilgili tutanaklar okundu. Öğle arası sonrası mahkemeye yarına kadar ara veren Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, üçüncü celsede taleplerin alınmaya başlanacağını belirtti.

Duruşması sonrası faciada hayatını kaybeden madencilerin yakınları Şehit Murat Öztürk Caddesi 167 Sokak üzerinde bulunan mahkeme salonu önündeki yeşil alan üzerinde basın açıklaması yaptı. Faciada hayatını kaybeden madenci Uğur Çolak’ın babası İsmail Çolak soma katliamının 23’üncü ayında yine sokaklarda olduklarını ifade ederek, ’Sosyal cinayetler ve taşeron düzenine son’ başlıklı basın açıklamasını okudu. Çolak, "Türkiye’nin en büyük iş cinayeti 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da Eynez Maden Ocağı’nda gerçekleşti. 301 işçi kardeşimizin göz göre göre can verdiği bu katliama dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı kader, fıtrat, olağan şeyler demişti" ifadelerini kaydetti.

Soma davasının 13 Mayıs 2015’te başladığını ve 1 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Çolak, Soma katliamında sorumluluğu olan tüm kamu görevlilerinin ve siyasi sorumluluk sahiplerinin yargılanmasını istediklerini kaydetti.

Öte yandan şehit aileleri Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı olan Yeni Çeltek Maden Ocağı’nda açlık grevinde olan madenci kardeşlerinin yanlarında olduklarını vurguladı.

Basın açıklaması aralarında soma maden şehidi yakınları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, "Soma’nın hesabı sorulacak", "Anaların gözyaşı katilleri boğacak", "Soma’yı unutma, unutturma" sloganları attı.

Gözyaşlarına hakim olamayan madenci yakınları, şehit düşen madenci isimlerinin yazılı olduğu pankarta karanfil bıraktı.
Kaynak: İHA