SAĞLIK-SEN Tekirdağ Şube Başkanı Öksüz Açıklaması

'Ambulans şoförü olarak görev yapan personelin iş riskleri oldukça yüksek olmasına karşılık yeterli hukuki destekleri maalesef yok'.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, ambulans şoförlerinin iş riskleri yüksek olmasına karşılık yeterli düzeyde hukuki destekleri bulunmadığını ifade etti.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, diğer sağlık çalışanları gibi önemli bir görevi yerine getiren ambulans şoförlerinin vatandaşların sağlığı için gece gündüz demeden birçok zorlukla mücadele ederek çalıştığını belirtti.

Zamanla yarışıp kendi hayatlarını da riske atarak bu zorlu görevi yerine getiren ambulans şoförlerinin mesai içerisinde trafik kazası gibi olumsuzluklar da yaşayabildiğini ancak hukuki olarak çalışanlara destek verilemediğini ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

'Ambulans şoförü olarak görev yapan personelin iş riskleri oldukça yüksek olmasına karşılık yeterli hukuki destekleri maalesef yok. İlgili kanun hükmünde kararnamenin 54. maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmelikteki 'ilgili personelin soruşturma safhasında şüpheli, kovuşturma safhasındaysa sanık durumda bulunmaması' ibaresi sebebiyle sağlık çalışanının en zor durumunda kurum avukatları çalışanlarımıza hukuki destek veremiyor. İlimizde yaşanan iki olayda ambulans şoförlerimiz, geçirdikleri kaza nedeniyle hiçbir hataları olmamasına rağmen bu yönetmelikten dolayı Sağlık Müdürlüğü hukuk bürosundan destek alamamaktadır. Gece gündüz kesintisiz bir şekilde milletimizin sağlığı, canı için hizmet eden, vaka çıkışlarında saniyelerle yarışan arkadaşlarımıza Sağlık Bakanlığımızın gereken kanuni değişikliklerle hukuki anlamda destek olmasını bekliyoruz.'
Kaynak: AA