Nişantaşı Üniversitesi Oda Orkestrası Konseri

Prof. Dr. Saim Akçıl yönetimindeki orkestra açılış konserini gerçekleştirdi

Prof. Dr. Saim Akçıl yönetimindeki 'Nişantaşı Üniversitesi Oda Orkestrası' açılış konserini gerçekleştirdi.

Nişantaşı Üniversitesi Sadabat Yerleşkesi'nde düzenlenen konserle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. Akçıl, 'Bugün bizler için çok mutlu bir gün. Nişantaşı Üniversitesi Oda Orkestrası'nı kurduk. Onun bugün açılış konseri var. Çok sayıda değerli konuklar olacak. Biz bu konserden önce genel provamızı kolej öğrencilerine yaptık. Çalacağımız eserler ve bestecileri hakkında fikirler, bilgiler sunduk. Ondan sonra küçük bir öğrenciyi şef olarak, şeflik kürsüsüne davet etim. Bir parçayı o yönetti.' dedi.

Nişantaşı Üniversitesi Oda Orkestrası'nın konserlerinin devam edeceğini aktaran Akçıl, şunları söyledi:

'Ayda bir konser yapmayı planlıyoruz. Bunun sayısı artabilir. Yurt dışı konserleri de olabilir. Orkestrayı oluşturanların hepsi değerli elemanlar. Hatta aramızda Rusya'dan, Yunanistan'dan, Azerbaycan'dan gelen değerli sanatçılar da var. Orkestranın sayısını artırmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde, üniversitelerinde başka konserler vermeyi planlıyoruz.'

Konserde, H. Purcell, A. Vivaldi, Dede Efendi, J. S. Bach, W. A. Mozart, N. Skalkottas ve P. İ. Çaykovski'den eserler çalındı.

Kaynak: AA