Muğla'da 253 Kişi Hac Yolcusu

Hac kayıtlarının sona ermesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği kura çekimleri sonrasında, Milas’tan 23 kişi Hac ibadetini yerine getirmeye hak kazandı.

Muğla'da 253 Kişi Hac Yolcusu
Diyanet İşleri Başkanlığı hac kayırları bitimi sonrasında, 2016 yılı hac kuralarının sonuçlarını açıkladı.

2 Mart’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kura çekimlerinin ardından, yedek kura çekimleri de tamamlandı. Buna göre Milas’tan 23 kişi, Muğla genelinden ise 263 kişi ‘Hac’ vazifesini yerine getirmek için hak kazandı.

Türkiye genelinde ise hac seminerleri Ramazan ayından önce gerçekleşecek. Hac seminerleri yaklaşık olarak 5 hafta sürecek.

Milaslı Hacı adayları, Mekke ve Medine’de dini vazifelerini yerine getirmek üzere Ağustos ayı içerisinde yola çıkacak. Kâbe ve çevresinde yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle, yüzde 20 kontenjan indirimi bu yılda hacı adayları için devam edecek. Milaslı Hacı adaylarıyla, Milas İlçe Müftülüğü çalışanları birebir ilgilenecek.

Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, hac kayıtlarının kesinleşmesi ve kura çekimlerinin sonuçlanmasının ardından şunları ifade etti, “Bu yıl çekilen kurada 23 Milaslı vatandaşımız, Hac görevini yerine getirmeye hak kazandı. Milaslı 23 hacı adayının seminerleri, Ramazan ayından önce yapılacak ve 5 hafta boyunca sürecek. Hacı adaylarımız, Muğla’daki 240 hacı adayıyla il merkezinde toplanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın programına göre ilk kafilenin ağustos ayı içerisinde yola çıkması bekleniyor. Biz Milas İlçe Müftülüğü olarak, hacı adaylarımızın ve Umre’ye giden kardeşlerimizin yola çıkana kadar tüm hazırlıklarıyla birebir ilgileniyoruz”
Kaynak: İHA