Kütahya Yamaç Paraşütü Turizmine Açılıyor

Uşak Sportif Havacılık Kulübünden 4 kişilik ekibin, rakımı bin 800 olan Simav'ın Nadarçam bölgesinden 800 metrelik ilçe merkezine yaptıkları uçuş denemelerinden olumlu sonuçlar elde edildi Simav Belediye Başkanı Özkan: 'İlçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmak için gerekli çalışmalara başlayacağız' Kulüp Başkanı Bican: 'Simav'ın jeotermal enerji yönünden zengin olması, bize termik dediğimiz sıcak havanın kaldırıcı etkisini yakalama şansı veriyor'.

Kütahya'nın Simav ilçesinde uzman ekiplerce yürütülen yamaç paraşütü denemelerinden olumlu sonuç alındı.

Uşak Sportif Havacılık Kulübünden bir ekip, Nadarçam mevkisinde uçuş denemeleri gerçekleştirdi. Ekip, deniz seviyesinden yüksekliği bin 800 metre olan mevkiden 800 metre rakımlı ilçe merkezine yaptıkları uçuşlarda, bölgenin koşullarının yamaç paraşütü için uygun olduğu kanısına vardı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzman kişilerce bir süredir yürütülen yamaç paraşütü uçuşu denemelerinden olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Belediye olarak yamaç paraşütü turizmine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özkan, 'İlçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. Burası termal ve doğa turizmine uygun bir bölge. Yamaç paraşütü turizmini de ilçemize kazandırarak burayı cazibe merkezi haline getireceğiz.' dedi.

Uşak Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tufan Bican da bir süre önce yamaç paraşütüyle uçuşlar yapıldığını öğrenmeleri üzerine Simav'a geldiklerini anlattı. Denemelerin, kendisi dahil 4 kişilik ekip tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Bican, şöyle konuştu:

'Uçuşlarımız son derece güzel oldu. Simav'ın jeotermal enerji yönünden zengin olması, bize termik dediğimiz sıcak havanın kaldırıcı etkisini yakalama şansı veriyor. Burası denizden bin 800 metre yükseklikte. Simav'ın rakımı 800 metre. Burası bize yaklaşık bin metre uçuş mesafesi veriyor. Bu durum da 7 kilometrelik uçuş imkanı sağlıyor.'

Bircan, gerekli çalışmaların yapılması durumunda Türkiye'nin birçok yerinden uçuş için yamaç paraşütçülerinin Simav'a gelebileceğini kaydetti.
Kaynak: AA