KAGEM'den TÖMER Öğrencilerine Kültür Gezisi

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi, TÖMER öğrencileri için Türk dili ve kültürünü yakından tanıtmak için kültür gezisi düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Türkiye'de eğitim gören ve Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe Yeterlik Kursu alan öğrencilere Türk dilini ve kültürünü daha yakından tanıtmak için gezi düzenledi.

KAGEM'den yapılan açıklamaya göre, 'Yaşayan Dil ve Yaşayan Kültür' sloganı ile gerçekleştirilen geziye çoğunluğu Suriyeli olmak üzere Iraklı ve Libyalı lisans ve lisansüstü eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı. Savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan gençlerin, yabancı bir ülkede sosyal hayatla uyum sürecine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen gezide, Türkçe'nin yanında Türk kültürünün de tanıtımı yapıldı.

Gezinin ilk durağı Estergon Kalesi ve Müzesi oldu. Rehber eşliğinde pek çok Türk örf, adet ve gelenekleri, müzedeki canlandırmalarla yabancı öğrencilere tanıtıldı.

Daha sonra Altındağ ilçesi sınırlarındaki Hamamönü semti ziyaret edildi. Buradaki evleri gezen gençler, en çok geleneksel Türk İslam sanatlarının yer aldığı Sanat Sokağı'na ilgi gösterdi. Öğrenciler, Tacettin Dergahı ve İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evini gezerek dua etti.

Gençler, geleneksel Türk yemeklerinin de tadına baktı, bol bol fotoğraf çektirdi.

TDV KAGEM, 'Farkındayım Yanı Başındayım Projesi' kapsamında başlattığı ve ilk mezunlarını geçen yıl verdiği 'Türkçe Yeterlik Kursu'nda 2015-2016 eğitim yılında iki ayrı grup olmak üzere lisans ve lisansüstü 45 yabancı öğrenciye eğitim veriyor.
Kaynak: AA