İlkokul Öğrencilerinden Başkan Şanverdi'ye Ziyaret

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Jandarma İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri Yerel Yönetimler dersi kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi makamında ziyaret etti.

İlkokul Öğrencilerinden Başkan Şanverdi'ye Ziyaret
Ders kapsamında öğrencilerin sorularını alan Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, belediyelerin tüzel kişiliği olan kamu kurumu niteliğinde, halka hizmet etmek üzere kurulduğunu söyledi.

Belediyelerin resmi kuruluş olduğunu belirten Şanverdi, “Belediye Başkanı kurumu temsil eden en yetkili amirdir. Belediye başkanı olabilmek için 25 yaşını doldurmuş olması gerekir. 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşının belediye başkanını seçmek üzere oyunu kullanabilir” dedi.

Belediye Başkanlarının 5 yıl görev yaptığını anlatan Şanverdi şöyle dedi;

“Asıl görev bundan sonra başlamaktadır. İlçenin temizliğinden, park ve bahçelerin yapımına, şehrin imar düzeninden, yolların yapımına ve sosyal belediyecilik hizmetlerinin tamamı başkandan sorulur. Sorumluluk isteyen bir görevdir ve mesai mefhumu yoktur. Diğer meslekler gibi zorlukları bulunan bir vazifedir. Bunun yanında kutsal bir görevdir. Sonuçta halka hizmet ettiğiniz için hakka da hizmet etmiş oluyorsunuz.”

Şanverdi, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.
Kaynak: İHA