Hayırsever Havran'a Bir Okul Hediye Etti

Balıkesir’in Havran ilçesi Eğmir Mahallesinde Hayırsever Sıdıka Ürütürk tarafından yaptırılan İlköğretim Okulunun açılışı gerçekleşti. Balıkesir Havran İlçesi Eğmir Mahallesinde Hayırsever Sıdıka Ürütürk tarafından yaptırılan okulun açılışını Balıkesir Valisi Mustafa Yaman yaptı.

Hayırsever Havran'a Bir Okul Hediye Etti
Okul bahçesinde düzenlenen açılış programı Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı.

Hayırsever Sıdıka Ürtürk konuşma sırasına duygu dolu anlar yaşadı. Konuşken gör yaşlarına hakim olamayan Sıdıka Ürütürk “83 yaşımdayım İlkokulu Edremit’te tamamladım. Öğretmenim çok istemesine rağmen okuyamadım. Ortaokul Lise Üniversite okumayı çok istedim. Maddi imkansızlıklardan dolayı ve annemi küçük yaşta kaybettiğim için okuyamadım. Edremit’te bulunan iki dairemi satarak Eğmir Mahallesine okul yaptırmak için 2015 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Allah’a çok şükür okul 2016 yılında tamamlandı. İkinci eğitim döneminde eğitime açıldı. Bugünde açılışını yapıyoruz hayalim gerçek oluyor ben okuyamadım ancak çocuklarımızın okuması için çok şükür bir okul kazandırdık”dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman “Öğretim seviyesi bir toplumun gelişmişlik seviyesinin en iyi göstergesidir. Bu gerçeği kabul etmeden hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. İlerlememiz, yolundaki engellerin çağımızın şartlarına göre biçim almış inanç ahlak ve kültürel değerler sisteminden beslenmiş gücünü dünden ama heyecanını yarınlardan alan yeni Türkiye yolunda ilerleyen bir eğitim sistemi oluşturacağız” dedi.

Açılış kurdelesi ise protokol ve hayır severin katılımı ile kesildi. Okulun yapımında çaba katkı sağlayan Hayırsever Sıdıka Ürütürk’e, Havran Belediye Başkanlığı adına Başkan Vekili Turgay Kılaç’a İş adamı Mehmet Ertaş’a Eğmir Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Ali Ertaş’a Vali Mustafa Yaman plaket takdim etti.

Okulun 3 derslik olduğu 12 Ana Sınıfı 26 İlkokul olmak üzere 38 öğrenci 3 öğretmen ile 2016 ikinci eğitim dönemine başladığı bildirildi.

Açılışa Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer Arık, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Havran Belediye Başkan Vekili Turgay Kılıç Daire Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA