Genel Müdür Başa Çokal Barajı Gökbüet Su Birliği Meclis Toplantısına Katıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Projeler Dairesi Başkanı Bahattin Yılmaz, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Zehra Şapçı Ayas, Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İmdat Demir ve TESKİ Şarköy Şube Müdürü Özlem ERTEKİN ile birlikte Çokal Barajı Gökbüet Su Birliği Meclis Toplantısına katıldı.

Genel Müdür Başa Çokal Barajı Gökbüet Su Birliği Meclis Toplantısına Katıldı
Yakın bir zaman sonra faaliyete geçecek olan Çokal Barajı Arıtma Tesislerinin idari binasında gerçekleştirilen meclis toplantısına, Birlik Başkanı aynı zamanda Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ve diğer meclis üyeleri katıldı.

Meclis toplantısının öncesinde DSİ yetkilileri tarafından Çokal Barajı, içme suyu arıtma tesisi, barajdan su iletilecek olan konumlar ve isale hatları hakkında sunum yapıldı. Meclis tarafından akıllara takılan sorular DSİ yetkililerine soruldu ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

17 Mart 2016 tarihinde yapılan meclis toplantısında tesisin yönetilmesine yönelik ve istihdam edilmesi gereken personelin belirlenmesi için komisyon oluşturulmuştu. O tarihten bugüne, oluşturulan komisyonlar toplanarak çalışmalarını yapmışlar ve raporlarını meclis üyelerine sunulduğu ve meclis üyelerinin de görüş ve önerileri doğrultusunda, komisyonların hazırladığı raporlar üyelerin oylarına sunularak karara bağlandı.

TESKİ, Çokal Barajından Şarköy, Malkara ilçe merkezi ve kırsal mahallelerine su temini yapacak. Bu sayede özellikle Şarköy ve mahallelerinde yaz aylarında artan nüfusla birlikte doğan içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacağı bildirildi.

Kaynak: İHA