Akdağmadeni'nde, Ağız Ve Diş Sağlığı Bakımı Semineri Verildi

Akdağmadeni ilçesinde, bir firma tarafından uygulanan ''Parlak Gülüşler, Parlak Gelecek'' Projesi kapsamında ağız ve diş sağlığı bakımı semineri verildi.

75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda katılımcı firma yetkilisi Ramazan Sevinç, yaptığı konuşmada, proje kapsamında Akdağmadeni merkez ve köy okullarında okuyan öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımının kazandırılması için seminer düzenlediklerini söyledi.

Sevinç, çocuklara ağız ve diş sağlığı bakımının küçük yaşta kazandırılmasını hedeflediklerini belirterek, 'Sağlıklı yaşam için öncelikle ağız ve diş sağlığını önemsiyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığını korumaları için öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize eğitim verildi. Eğitim alan öğretmenlerimiz, buradan edinilen bilgi ile öğrencilerimize takip çizelgesi ve maket diş protezi üzerinden eğitim verecekler.' diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, ağız ve diş sağlığı bakımını önemsediklerini belirterek, düzenlenen seminerin öğretmen arkadaşlara faydalı olacağını söyledi.

Kaynak: AA