Tarım Kredi'den 5 Ay Vadeli Faizsiz Mazot

Manisa’nın Kula ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi’nin üyelerine 5 ay vadeyle faizsiz mazot satışı yaptığı bildirildi.

Tarım Kredi'den 5 Ay Vadeli Faizsiz Mazot
İzmir Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü tarafından Kula ilçesine tahsis ettiği mazot tankeri ile çiftçilerin ayaklarına hizmet götürüyor.

750 ortaklı Kula Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Fatih Bal, sıfır faizli akaryakıt satışlarından sadece Tarım Kredi Kooperatifinin ortağı olan çiftçilerin faydalanabileceklerini söyledi.



Çiftçilerin artan girdi maliyetleri yüzünden tarlalarını işleyebilmek zor günler geçirdiğini söyleyen Kula Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Cafer Atak, Tarım Kredi Kooperatifinin 5 ay sonra sıfır faizle geri ödemeli mazot satışa başladıklarını söyledi.

Atak, “Çiftçinin belini büken akaryakıt gideri, artan gübre ve zirai ilaç maliyetleridir. Kooperatifimizin çiftçilerimize 5 ay vade ile sıfır faiz mazot satışımız bir nebze olsun rahatlatacaktır" diye konuştu.

Atak, "Çiftçilerimiz aldıkları mazotun parasını 5 ayın sonunda veya bu süre zarfında istedikleri zaman faizsiz olarak taksit taksitte ödeyebilirler. Kooperatif olarak ortaklarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mazot’un yanı sıra yem fiyatlarında da 2 ay faizsiz vade yapıyoruz. Çiftçilerimizin yem, gübre, zirai ilaç başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ortak olmak isteyen çiftçilerimizi de kooperatifimize davet ediyoruz." dedi.

Kaynak: İHA