Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonu Projesi Başladı

Tarihi Sinop evlerinin restorasyonunda çalışacak nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi projesinin tanıtım ve açılış organizasyonu yapıldı.

Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonu Projesi Başladı
Gerze ilçesinde yapılan açılış ve tanıtma programına Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, kurum müdürleri, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gerze Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan ve kabul gören “Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi Projesi”ne bugün Gerze’de yapılan tanıtım ve açılış organizasyonu ile start verildi.

Sinop İl Özel İdaresi, Gerze Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın da proje ortakları arasında yer aldığı Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi Projesi’nin 1 yıl devam edeceği ve yaklaşık 340 bin euroluk bir bütçeye sahip olduğu bildirildi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, projenin uzun soluklu olmasına rağmen şimdi gerçekleştirildiğini kaydederek, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya tarafından projenin ciddi anlamda desteklendiğini ifade etti.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise bu projenin hayata geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin sonrasında hazırlanacak projelere de ilham olmasını temenni ettiğini kaydeden Çetinkaya, ayakları yere basan her projeye katkı ve destek sunduklarını ifade etti.

Program sonunda protokol üyeleri kurdele kesimini gerçekleştirerek, projeyi resmen başlattı.

Proje kapsamında, Sinop yöresinde yaşayan 15-29 yaş genç işsizlerin restorasyon alanında mesleki eğitim yoluyla becerilerinin arttırılması ve nitelikli teknik eleman olarak istihdam edilebilirliğinin sağlanması olduğu belirtildi. Sinop’ta yaşayan 15-29 yaş arası işsiz gençler, dezavantajlı grup sayılan eski hükümlülerden oluşan 45 kişi proje kapsamında eğitim görecek.
Kaynak: İHA