Suriye'deki İç Savaş

Sultan Abdulhamit Han Tugayı Komutanı Abdullah: 'Ağcabayır köyü ile stratejik öneme sahip Ağcabayır Tepesi'ni ele geçirdik. Bununla birlikte Cebel Ekrad'daki Kale Dağı da kendiliğinden düşmüş oldu' 'Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız'

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde mücadele veren Sultan Abdulhamit Han Tugayı'nın komutanı Ömer Abdullah, son günlerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayarak, 'Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız.' dedi.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Bayırbucak Türkmen bölgesinde çok önemli mücadeleler verdiklerini, düşmana karşı adeta etten duvar ördüklerini söyledi.

Son 10 gündür yoğun saldırı altında olduklarını belirten Abdullah şunları kaydetti:

'Cephe hatları zaten sürekli bombalanıyor. Karadan yapılan saldırıların yanı sıra, hava saldırıları ve denizden akıllı füzelerle köylerimiz vuruluyor. Varil bombalı saldırılar yeniden başladı. Rus uçakları da zaten gitmemişti. Ruslar, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a da saldırı düzenledi. Son 10 günde köylerimizde bırakın evi, bir ağaç bile sağlam kalmadı.'

Yoğun bombardıman altında artık evlerde, çadırlarda kalamadıklarını aktaran Abdullah, 'Topraklarımızı düşmana vermemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Karşımızdaki, İran, Irak, Afgan, Şii milisleri ile Hizbullah, Esed ve Rus askerlerine pes etmemek için, onları topraklarımızdan kovmak için yerin altındaki sığınaklarda yaşamaya çalışıyoruz.' dedi.

- 'Hastane, 4 gün boyunca vuruldu'

Türkmen komutan Abdullah, bölgedeki halka 4 yıldır hizmet veren Yamadı Hastanesi'nin de saldırılarda hedef alınıp 4 gün boyunca havan ve füzelerle vurulduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Söz konusu hastanenin sadece kendilerine hizmet vermediğini vurgulayan Abdullah şöyle konuştu:

'Hastanemiz, bölge halkının tedavi göreceği tek hastaneydi. Burada yalnızca bizler değil, Kesep'ten gelen Ermeniler de tedavi edildi, rejim yanlısı halkın, hatta düşmanımızın bile yaraları sarıldı. Ancak, katil rejim, burayı da hedef aldı ve şu an hastaneyi sınırın sıfır noktasındaki bir çadıra taşımak zorunda kaldık. Birçok bölümü de kapandı.'

- 'Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız'

Her şeye rağmen büyük mücadele verip ilerleme kaydettiklerini anlatan Abdullah, 'Son olarak Ağcabayır köyü ile stratejik öneme sahip Ağcabayır Tepesi'ni ele geçirdik. Bununla birlikte Cebel Ekrad'daki Kale Dağı da kendiliğinden düşmüş oldu. Ayrıca, son 10 günde Cebel Ekrad'da 3 köy ile 1 dağ da ele geçirilmişti. Suriye'nin birçok kentinde, Halep'te, Çobanbey'de muhalifler, güzel işler yapmaya devam ediyor. Karış karış ilerleyip, köylerimizi kurtaracağız.' dedi.

- 'Mihraç Ural, Suriye'de mezhep kavgasını körükleyen kişiydi'

Suriye'de rejime hizmet eden bir milis grubun komutanı olan Mihraç Ural'ın öldürülmesiyle ilgili de değerlendirilmelerde bulunan Abdullah, ölüm haberinin birçok yetimi sevindirdiğini söyledi.

Ural'ın Suriye'de birçok katliama karıştığının altını çizen Türkmen komutan, 'Ural, Suriye'de katliam için Esed ve destekçileriyle yarışan biriydi. Tartus, Banyas, Humus ve Lazkiye'de birçok katliam yaptı. İşkenceler yaptı. Çocukları, kadınları, yaşlıları öldürdü. Suriye'de mezhep kavgasını körükleyen kişiydi. Suriye, önemli bir fitnesinden kurtuldu.' dedi.

Suriye'de mücadelenin sonuna kadar süreceğini de aktaran Abdullah, Esed ve destekçilerinin işgal ettiği hiçbir toprağın onlarda kalmayacağını, bu yerlerin bir gün mutlaka gerçek sahipleri olan halkın eline geçeceğini vurguladı.

Kaynak: AA