Soma'da Şenlik Coşkusu

Soma Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü, Soma Balıkesir Yöreleri ve Ertuğrul Gazi Derneği, Soma Atlı Sporlar Kulübü ve Soma Doğa Sporları Kulübü’nün işbirliği ile Soma’da 1. Bahar Şenlikleri gerçekleştirildi. Sevişler Köyü’nde düzenlenen şenliklere yağmurlu havaya rağmen katılım oldukça yoğundu. Bahar şenliklerinde giyilen yöresel kıyafetlerle halk oyunları, tekwando gösterileri ve atlı okçular adeta hayran bıraktı. Mehter takımı ve cirit gösterileri de şenliğe ayrı bir hava kattı.

Soma'da Şenlik Coşkusu
Bu yıl ilki gerçekleştirilen Bahar Şenliklerine Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Garnizon Komutanı Kd. Jan. Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Belediye Başkanı Hasan Ergene ile İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem ile dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1. Bahar Şenliğine katılım oldukça memnun ederken şenliğin geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

ERGENE, "GÜZEL BİR ŞENLİK OLDU"

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene yaptığı açıklamada, "Türk’ün atası Yörüktür aslı Yörüktür. Bugünde görüyorum ki burada Yörükler baş rolde yine her zaman olduğu gibi bu milleti yüceltmek için. Somamızda geleneğimizi, kültürümüzü, tarihimizi, ata sporlarımızı yaşatmak için gayret ediyorlar. Bütün halkımızda bunu takdirle karşılıyor. Ben bu şenlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir başlangıç olmuş. Belediyemizde, Büyükşehir belediyemizde destekliyor. Biz kültürümüzü yaşatmak için her zaman varız, sizin hizmetinize talip olmuşuz. Size hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. Onun için ben katılan, bizleri onurlandıran, bu şenlikleri düzenleyen herkese candan teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA