Nahçıvan'dan Iğdır'a Gelen Kişinin Öldürüldüğü İddiası

Türkiye'ye gezmek için birlikte geldiği arkadaşı tarafından öldürüldüğü öne sürülen Azerbaycanlının cesedinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gezmek için birlikte geldiği arkadaşınca Iğdır'da öldürülerek, tahliye kanalına atıldığı iddia edilen Asef İmanov'un cesedinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, arkadaşı Ziyarat Aliyev (30) ile 30 Mart'ta Nahçıvan'dan ülkeye kendi aracıyla giriş yapan İmanov'dan (45), 5 gündür haber alamayan ailesi, Türk emniyet güçlerinden yardım istedi.

Kayıp müracaatında bulunulan İmanov'un otomobili, Manisa'da terk edilmiş bulundu.

Iğdır Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırmada, İmanov'un Türkiye'ye birlikte giriş yaptığı arkadaşı Aliyev'in, otomobille Manisa, oradan otobüsle İstanbul ve buradan da havayoluyla Moskova'ya gittiği belirlendi.

Azerbaycan emniyet güçleriyle yapılan bilgi paylaşımı sonucunda zanlı Ziyarat Aliyev, Nahçıvan'da gözaltına alındı.

- Cinayeti itiraf etti

Aliyev'in, sorgulamasında, arkadaşı İmanov'u öldürdüğü ve cesedini Iğdır'ın Bayraktutan köyünden geçen tahliye kanalına attığını itiraf ettiği öğrenildi. Zanlının itirafı üzerine jandarma ve Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Bayraktutan'dan geçen sulama kanalı boyunca arama çalışması başlatıldı.

Aramalarda, Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri ile birleşen kanal boyunca yapılan aramalarda, İmanov'a ait olduğu belirlenen elbise ve cep telefonu bulundu.

İmanov'un cesedinin bulunması için dalgıç ekiplerinin de katılımıyla arama çalışmaları sürdürülüyor.
Kaynak: AA