Kağıthane'deki Silahlı Saldırıya 5 Tutuklama

Mahkemeye sevk edilen 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Kağıthane'de bir kişinin ölmesi bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kahvehane saldırısına ilişkin mahkemeye sevk edilen 5 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Sanayi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 8 Şubat günü, Hakan Öztürk'ün hayatını kaybettiği, Erol Özdemir'in de yaralandığı kahvehane saldırısına ilişkin gözaltına alınan 9 şüpheli İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesi alınan 9 şüpheliden 5'i, tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Diğer 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Ersin Çelik ve Ümit Aydoğdu'nun, kahvehanedeki silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla, 'kasten öldürme' suçundan, Murat Aydın, Sefa Öğütlü ve Sinan Yıldırım'ın ise 'silah ticareti yapmak' suçundan tutuklanmasına hükmedildi.

- İntikam saldırısında olayla ilgisi olmayan kişi öldü

Soruşturmada, olayın iki grup arasında başlayan kavgada araçları kurşunlanan bir grubun, intikam amacıyla kahvehaneye saldırdığı, saldırıda yaşamını yitiren Hakan Öztürk'ün ise olayla ilgisi bulunmadığı ve işsiz bir vatandaş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şüphelilerden Sefa Öğütlü'nün ifadesinde, 'Hayatımda ilk defa silah aldım, o da başıma bela oldu, pişmanım' dediği öğrenildi.

Kağıthane'de 8 Şubat'ta Sanayi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan bir kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırı sonucu Hakan Öztürk hayatını kaybetmiş, Erol Özdemir ise yaralanmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kahvehane saldırısının nedeninin iki grup arasındaki silahlı kavga olduğunu tespit etmiş, olaya karışan 2 gruptan 9 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon yapılan evlerde yapılan aramalarda 8 tabanca, bir adet uzun namlulu tüfek ve 155 mermi ele geçirilmişti.

Kaynak: AA