Kağıthane'deki Kahvehane Saldırısına 5 Tutuklama

Kağıthane’de bir kahvehaneye düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybedip bir kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheli “silah ticareti yapmak ve adam öldürmek” suçlarından  tutuklandı.

Kağıthane Sanayi Mahallesi, Atatürk Caddesi’ndeki kahvehaneye 8 Şubat 2016 tarihinde yapılan ve 37 yaşındaki Hakan Öztürk hayatını kaybettiği, 58 yaşındaki Erol Özdemir’in yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2’si kadın 9 şüpheli dün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 9 şüpheliden 4’ü serbest bırakıldı. Savcılık, şüpheliler Ersin Çelik, Ümit Aydoğdu, Murat Aydın, Sefa Şevket Öğütlü ve Sinan Yıldırım’ı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

“İLK KEZ SİLAH ALDIM, BAŞIMA BELA OLDU”

İstanbul Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadesi alınan şüpheli Safa Şevket Öğütlü hurdacılık yaptığını belirttiği savunmasında, “Silahı Çorlu’da Çingene mahallesinden birinden aldım. Evde yakalanan silahta odur. Suç olduğunu bilmiyordum. Hayatımda ilk defa silah aldım. O da başıma bela oldu” dedi.

“TELEFON GÖRÜŞMELERİNDEKİ DİYALOGLARIN ÇOĞU GIRGIR ŞAMATADIR”

Büfecilik yaptığını belirten şüpheli Sinan Yıldırım, ele geçirilen silahlardan birinin kuru sıkı, diğer 3’ünün ise kuru sıkıdan bozma olduğunu söyledi.

Yıldırım ifadesinde, “Ancak silahların hiçbiri çalışmıyor. Ben bu silahları Volkan diye bir şahıstan almıştım. Değiştirecektim ama fırsat bulamadım. Telefon görüşmelerindeki diyalogların çoğu gırgır şamatadır. Bir tanesinde de kendime silah almak istemiştim” diye konuştu.

“SİLAH SEVERİM ANCAK SİLAHIM YOKTUR”

Oto alım satım işi yaptığını ve diğer şüpheli Sinan Yıldırım ile birlikte kahvehane işlettiğini kaydeden Şüpheli Murat Aydın ise hakimlik sorgusunda, “Ben kesinlikle silah ticareti yapmadım. Telefon görüşmelerindeki kayıtlarım araba alım satımına ilişkindir. Silah severim ancak silahım yoktur” ifadelerini kullandı. Diğer şüpheliler de suçlamaları reddederek tutuksuz yargılanmayı talep ettiler.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kararını açıklayan mahkeme, şüpheliler Murat Aydın, Safa Şevket Öğütlü ve Sinan Yıldırım’ın “silah ticareti yapmak” suçundan, Ersin Çelik ve Ümit Aydoğdu ise "Adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 TABANCA ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Kağıthane Sanayi Mahallesi, Atatürk Caddesi’ndeki kahvehaneye 8 Şubat 2016 tarihinde yapılan silahlı saldırıya ilişkin emniyet tarafından yürütülen soruşturmada cuma günü İstanbul’da 8, Çorlu’da 2, Tekirdağ’da bir adrese eşzamanlı baskın yapılmış 2’si kadın 9 kişi gözaltına alınmıştı.  Operasyon kapsamında evlerde yapılan aramalarda 8 tabanca, bir adet uzun namlulu tüfek, 155 mermi ele geçirilmişti.
Kaynak: İHA