Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi 2 Mayısta İhaleye Çıkıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilçede yaşayan engelli vatandaşlar için hazırlanan “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesi 2 Mayıs 2016 tarihinde ihaleye çıkıyor. Burhaniye Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha çok katılabilmeleri için önemli bir projeye imza atarken Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteğini aldı.

Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi 2 Mayısta İhaleye Çıkıyor
(GMKA)’nın küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında aldığı hibe desteği ile proje geliştirme çalışmalarına başlanırken, istenen engelli merkezi hedefleniyor. İlçe Merkezinden Ören Mahallesine kadar olan alanda yapılacak yeni düzenleme ile engellilerin sosyal aktivite alanlarına daha rahat ulaşabilecekleri bir içeriği kapsayan “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesi kapsamında Ören sahil kısmına yapılacak olan 1 adet açık yüzme havuzu, 2 adet tenis kortu, 1 adet deniz iskelesi için 2 Mayıs’ta ihaleye çıkılıyor.

PROJE NELERİ KAPSIYOR

Burhaniye’de yaşayan 1260 engelli vatandaşın yanı sıra bölgeye tatil için gelen engelli vatandaşlara da büyük kolaylık sağlayacak olan “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesinin ayrıca ilçede ki turizmi de canlandıracağı düşünülüyor. Proje uygulaması; Burhaniye Merkezi, Ören Mahallesine bağlayan merkez yolda; engelliler için yürüyüş yolu, trafik lambalarında görme ve işitme engelliler için yeniden düzenleme yapılacak. Düzenleme Ören Mahallesi Samime Sanay Caddesine kadar devam edecek ve Samime Sanay Caddesinde yine öncelik engellilere ait olmak üzere yüzme havuzu yapılacak. Havuzun yanı sıra deniz iskelesi, 2 adet tenis kortunun da yapılacağı alanda her şey engelli vatandaşlar düşünülerek yeniden düzenlenecek. Yeni oluşturulacak spor alanları için 6 adet spora uyumlu tekerlekli sandalye, top atma makinesi ve yüksekliği ayarlanabilir potalar hizmete sokulacak. Toplu taşıma araçları da engellilere uygun olarak düzenlenecek.
Kaynak: İHA