Beytüşşebap'taki Terör Saldırısı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 'Jirki' aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman'a yönelik terör saldırısı, Hakkari'de protesto edildi Aşiretin ileri gelenlerinden Hacı Mehmet Adıyaman:'Aşiret liderimiz Tahir Adıyaman kendisine silah sıkılmasını hak etmedi. O silah bütün Jirki aşiretinin kalbine sıkılmıştır'

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 'Jirki' aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman'a yönelik terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı, Hakkari'de protesto edildi.

Hakkari'nin Çanaklı köyünde bir araya gelen 'Jirki' aşiretinin mensupları, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Aşiretin ileri gelenlerinden Hacı Mehmet Adıyaman, yaptığı açıklamada, Tahir Adıyaman'a yönelik saldırıyı kınadı.

Adıyaman, Kürtçe yaptığı açıklamada, 'Aşiret liderimiz Tahir Adıyaman kendisine silah sıkılmasını hak etmedi. O silah bütün Jirki aşiretinin kalbine sıkılmıştır. Aşiret olarak rahatsız ve öfkeliyiz. Hepimiz yaralıyız.' dedi.

'Tahir Adıyaman için ölümü bile göze alırız.' diyen Adıyaman, 'Onlar büyüğümüze edepsizlik yapmışlar. Jirki aşiret olarak hepimiz birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bizler canı gönülden devletimizin yanındayız. Bunlar sadece bize böyle yapmadılar, bütün Kürtleri imha ettiler.' ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın bölgede Kürtlere zarar verdiğini belirten Adıyaman, 'Yüksekova'da fakir fukarayı muhacir ettiler, bırakmadılar bir yorgan bile alsınlar. Binlerce Kürt'ü perişan edip sokaklara bıraktılar. Silopi'de, Cizre'de, Diyarbakır’da onlar Kürtleri imha ettiler, artık bütün Kürtlerin düşmanıdır. Kürtlere çok büyük bir haksızlık yaptılar. Bugünden sonra aramıza girmesinler. Aramıza girmelerini kabul etmiyoruz. Nereye gidiyorlarsa gitsinler.' diye konuştu.

- Olay

Şırnak'ta Ayvalık köyünden Beytüşşebap ilçesine giden Tahir Adıyaman'ın içerisinde bulunduğu araca dün İkinci Köprü mevkisinde bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edilmişti.

Saldırıda ayağından yaralanan Adıyaman, kaldırıldığı Beytüşşebap Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle sevk edildiği Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Adıyaman, 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimde AK Parti Şırnak 3. sıra milletvekili adayı olmuştu.
Kaynak: AA