Beşiktaş Sevdasını Mezar Taşına Kazıttı

Balıkesir'de 8 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren kişinin mezar taşına, vasiyeti üzerine oğlu tarafından Beşiktaş arması kazıtıldı ve kartal resimleriyle donatıldı Öge:'Babamdan bana kalan en büyük miras, Beşiktaş aşkı oldu. Küçük yaşlarda bana sürekli, 'Bir gün ölürsem benim mezarımı kartal simgeleriyle, Beşiktaş armalarıyla donat' şeklinde vasiyette bulunurdu. Bugün aradan geçen 8 yıldan sonra vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum'

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 8 yıl önce meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Murat Öge'nin mezar taşına, vasiyeti üzerine oğlu Göksel Öge tarafından Beşiktaş arması kazıtıldı ve kartal resimleriyle donatıldı.

AA muhabirine, babasının vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen 21 yaşındaki Öge, iyi bir Beşiktaş taraftarı olan babasının henüz 32 yaşındayken bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

O dönemde 13 yaşında olduğunu dile getiren Göksel Öge, 'Babamdan bana kalan en büyük miras, Beşiktaş aşkı oldu. Küçük yaşlarda bana sürekli, 'Bir gün ölürsem benim mezarımı kartal simgeleriyle, Beşiktaş armalarıyla donat' şeklinde vasiyette bulunurdu. Bugün aradan geçen 8 yıldan sonra vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.' dedi.

Babasını kaybettiği dönemde yaşı itibarıyla vasiyeti yerine getirecek maddi imkan ve düşünceye sahip olamadığını vurgulayan Öge, şunları kaydetti:

'Babamın mezar taşına Beşiktaş arması kazıttım, çevresini kartal resimleriyle donattım. Babamın isteğini yerine getirmiş oldum. Ben, babam sayesinde Beşiktaş taraftarı oldum. Bizim evde halen babamın Beşiktaş atkısı, forması ve İnönü Stadyumu'nda çekilmiş fotoğrafları var. Babamla ilgili anılarımın büyük bölümünde Beşiktaş var, siyah-beyaz renkler var. Babam iyi bir Beşiktaş taraftarı olarak imkanları ölçüsünde İstanbul'daki maçlara giderdi. Babamla bir anımızı hiç unutmam. 2003'te şampiyon olduğumuzda sabaha kadar gülüp eğlendik, o gün uyumadık. Bir de Fenerbahçe maçında yenilmiştik ve rahmetli babam ağlamıştı.'

Babasının Beşiktaş maçı için Savaştepe'den İstanbul'a otobüs bile kaldırdığını, küçük olmasına rağmen kendisinin de birçok karşılaşmaya gittiğini aktaran Göksel Öge, 'Bazen babamın mezarını temizlemeye, sulamaya geldiğimde vatandaşlar şaşırıyor. Mezar taşında Beşiktaş arması görmek garip geliyor. Keşke yaşasaydı ve Vodafone Arena Stadı'nın açılışını görseydi.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA