Başkan Özaltun İlçe Gezisini Değerlendirdi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçeyi ziyaret eden 3 yatırımcı kurumun genel müdürleri ile birlikte helikopterle havadan yaptıkları bölge gezisinde gölet yapılacak alanların da incelendiğini söyledi.

Başkan Özaltun İlçe Gezisini Değerlendirdi
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Nurettin Taş’ın birlikte bölgeye yaptığı geziyi değerlendiren Özaltun, havadan inceleme esnasında Beyşehir Gölü kıyılarında saz kesimleriyle alakalı yapılan temizlik çalışmalarının da daha net gözlenebildiğini ifade etti.

Başkan Özaltun, “Beyşehir’in sahil şeridindeki sazlıkların temizlendiğini kendilerine ifade ettik. Hatta genel müdür yardımcımız ‘sazlıkları biraz daha ileriye doğru, Telekom’a ait deponun arkalarına doğru temizleyin’ dediler ki biraz daha görsel güzellik olsun diye. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum bizlere destek veriyorlar” dedi.

Özaltun, Beyşehir’in Karadiken Mahallesi’nde yer alan milli parklara ait 11 milyon 500 bin metrekarelik alanın Beyşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesiyle ilgili konunun da genel müdürlerin yaptığı ziyarette gündeme geldiğini vurgulayarak, “Orman teşkilatından görüş alarak 11 milyon 500 bin metrekare alanın tahsisi ile alakalı girişimleri başlattığımızı ifade ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmamızın neticelenmesi ve o bölgenin belediyemize tahsisi ile birlikte tabiat parkı haline dönüştürülmesi konusunda orada da farklı çalışmaları milli parklarımızla birlikte ortaklaşa olarak yürütmek istiyoruz” diye konuştu.

Gezide, Beyşehir Gölü’nde yer alan 33 adadan Beyşehir olarak istifade etmek istediklerini de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’a gerçekleştirdikleri tekne gezisinde aktardıklarını da belirten Özaltun, bununla alakalı destek verileceğinin de ifade edildiğini belirterek, “DSİ Genel Müdürümüze ayrıca Yeşildağ ve Adaköy bölgesinden ilçe merkezine getirilmesi planlanan içme suyu ile alakalı Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız ortak projeye destek vermeleri talebinde de bulunduk. Genel müdürümüz notlarının arasına bunu da dahil etti. Takipçisi olup araştıracağını söyledi.

‘Eğer yapabileceğimiz bir şey varsa destek olup yardımcı olalım’ dedi.

İnşallah önümüzdeki süreçte su konusunda da Beyşehir’in su problemini gidereceğimizi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA