Zonguldak'da 'Kadınlar Engel Tanımıyor' Projesi

Zonguldak'ta uygulanan 'Kadınlar Engel Tanımıyor' projesi kapsamında, kentte yaşayan engelli kadınlara geleneksel el sanatları öğretilecek.

Zonguldak'ta uygulanan 'Kadınlar Engel Tanımıyor' projesi kapsamında, kentte yaşayan engelli kadınlara hat, tezhip, ebru gibi geleneksel el sanatları öğretileceği bildirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, BEÜ'de engelliler üzerine farkındalığı arttırmaya, engellilerin sorunlarına çözüm üretmeye ve topluma tam olarak katılımlarını sağlamaya yönelik etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye’de bir ilk olarak engelli gençler için temsili üniversite eğitimi ve mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini anımsatan Özen, şunları kaydetti:

'Özellikle evlerinden çıkamayan ve sosyal etkinliklere katılamayan insanları, bulundukları her ortamda kolayca uygulayabilecekleri ebru sanatı, tezhip, hat gibi dallarda eğitim kendilerine her türlü kolaylık sağlanacak şekilde verilecek. Engellilik, kültürel bir tanımlama olup zihinsel ya da fiziksel bir sakatlıktan daha çok, bir 'engellenmişliği' ifade etmektedir. Her boyutta engellerin ortadan kalkması, hem engelsiz bir ülke olmamızı sağlayacak hem de barış ve huzur ortamımızı güçlendirecektir. Bu vesileyle yapacağımızı bu projeyi gelip geçici değil, sürekli vereceğimiz bir hizmet olarak planladık.'
Kaynak: AA