Saraykent'te 6 Ayda 4 Bin 418 Hastaya Hizmet Verildi

Saraykent Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin, 6 ayda 4 bin 418 hastaya hizmet verdiği bildrildi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, genel sekreterlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta memnuniyetinin kendileri için vazgeçilmez ilkelerden birisi olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının kendilerine sağladığı olanaklarla en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kurca, 'Vatandaşlarımız önceden diş tedavileri için merkeze gelmekte ve hasta yoğunluğu nedeniyle çok ileri bir tarihe randevu verilmekteydi. Köyden gelen vatandaşlarımız ise randevuya ya gelirdi ya da gelemezdi. Böyle bir durumdan şu an en küçük ilçemizde diş hizmetlerinin rahatça verildiği bir döneme geçmiş bulunuyoruz. İlçe hastanelerimizde bir kaçında diş hekimi varken sadece diş çekimi yapılıyordu. Şimdi ise dolgu, kanal, protez gibi bir çok hizmet vermekteyiz.' dedi.

Saraykent Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Doktoru Diş Hekimi Hatice Gök ise Saraykent Devlet Hastanesinde diş polikliniğinde teknik malzemelerin tamamlandığını belirterek, 'Altı ay içerisinde 192 kanal tedavisi, 965 dolgu, 338 hastaya diş temizliği, 160 hareketli protez, 775 adet kron seramik ve 700 adet protez tamiri yaptık. Ayrıca hastanemiz bünyesinde koruyucu tedavi olarak 180 çocuğa florür uygulaması yapıldı. Toplam 4 bin 418 kişi hastanemizden yararlandı.” dedi.

Gök, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Saraykent’teki tüm ilkokul öğrencilerine diş taraması yapılarak, diş sağlığı konusunda eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA