Polis Dolandırıcılara Karşı Vatandaşı Tiyatro İle Uyardı

Adana polisinin, kendilerini telefonda polis, savcı ya da asker olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla sahnelediği oyun yoğun ilgi gördü.

Polis Dolandırıcılara Karşı Vatandaşı Tiyatro İle Uyardı
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süredir kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan kişilere karşı önlem için hastane, postane, banka, toplu taşıma aracı, durak ve 100 bin konuta uyarı broşürleri dağıttı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle vatandaşları tiyatro ile uyarmak isteyen Adana Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirmek amacıyla "Tele Vole", "Tele Pati ve "Kime Niyet Kime Kısmet" adlı bölümlerden oluşan tiyatro oyunlarını Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahneledi.

Polislerin yazıp, yönettiği ve oynadığı oyuna banka, PTT şubesi, üniversite görevlisi, kuyumcu ve muhtarlar da davet edilerek bu kişilerin de dolandırılmak istenen vatandaşları uyarmasını sağlamak amaçlandı.

Davetliler arasında daha önce telefonla aranarak dolandıran vatandaşlar da vardı.

Oyunda, üniformalı bir polis belinde silahıyla önce cep telefonunun gündelik hayatımıza nasıl girdiği ve hayatımızda neler değiştirdiğini anlattı. Ardından birer birer salona elinde telefonla giren vatandaşların değişimi gözler önüne serildi. Bu oyundan sonra telefon dolandırıcılığı sahnesi yer aldı. İki kişi fondaki telsiz sesi eşliğinde bir aileyi arayıp ’kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş’ diyerek dolandırması komik bir dille anlatıldı. Polisler profesyonel oyuncuları aratmayacak performans sergiledi.

Oyunu, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, üst düzey yöneticiler de izledi.
Kaynak: İHA