Milyonluk Kaçak Şarap Üretim Tesisine Jandarmadan Ağır Darbe

EDİRNE – Edirne’de jandarma ekiplerince düzenlenen huzur operasyonlarında piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 405 ton şarap ve 12 şişe sahte rakı ele geçirildi.

Milyonluk Kaçak Şarap Üretim Tesisine Jandarmadan Ağır Darbe
Edirne’de, jandarma ekiplerince emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması kapsamında, eş zamanlı olarak ’Huzur Operasyonları’ düzenlendi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce Keşan ilçesi Yenimuhacir Beldesi’nde icra edilen operasyonlar neticesinde, alkollü içecek üretim belgesi ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bir iş yerinde piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 405 ton şarap, İpsala ilçesi Turpçular köyünde bir işletmede ise 12 şişe sahte rakı ele geçirildi.

Yine operasyon esnasında, Enez ilçesi Gülçavuş köyünde bulunan bir site içerisinde 2 yabancı uyruklu kadını fuhuşa teşvik ettikleri ve fuhuşa aracılık yaptıkları tespit edilen 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Yabancı uyruklu kadınlar ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Ayrıca 3 ilçede operasyon kapsamında yapılan kontrollerde adli makamlarca çeşitli suçlardan aranan toplam 7 şüphelinin yakalanarak ve adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet ve asayiş ile kamu düzenin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmesi maksadıyla, yasal mevzuat doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaya devam edilecektir" denildi.
Kaynak: İHA