Konya'da 6 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

Akören ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama çalışmaları sekizinci gününde sürüyor Baba Şahin: 'Çocuğumun dağda olmadığını düşünüyorum. Kaçırdıklarına inanıyorum. O kadar insan arıyor hiçbir ize rastlanmaz mı?'

Konya'nın Akören ilçesinde, evinin önünde oynarken kaybolan anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama çalışmaları sekizinci gününde devam ediyor.

Belkuyu Mahallesi'nde kaybolan küçük Yasin'in bulunması için devam eden arama çalışmalarında bugüne kadar herhangi ize rastlanmadı.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve polis ekiplerinin de dahil olduğu arama çalışmaları, iz takip ve canlı arama köpekleriyle sürdürülüyor.

Yasin'in babası Yavuz Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlundan umudu kesmediklerini söyledi.

Arama çalışmalarında birinci haftayı geride bırakmalarına rağmen ekiplerin, hiçbir bulguya rastlamadığını anlatan Şahin, kendisinin de zaman zaman bu faaliyetlere katıldığını ancak hep eli boş döndüğünü aktardı.

Şahin, çocuğunun kendisini karşılamak üzere bazen evin aşağısına indiğini belirterek, 'Gidebileceği her yere baktık. Çok bir yere gitmezdi. Okuldan eve, evden okula. Aramalara katılamıyorum, beni bırakmıyorlar. Bazen dolanıp geliyorum. Çocuğumun dağda olmadığını düşünüyorum. Kaçırdıklarına inanıyorum. O kadar insan arıyor hiçbir ize rastlanmaz mı?' dedi.

Eşi Ümmü Şahin'in sağlık durumunun bozulduğunu anlatan Şahin, 'Beni arayanlar oluyor. 'Oğlunu şurada gördük, şu caddeden geçiyordu' gibi şeyler söylüyorlar ama hiçbirinin aslı astarı yok. Şüpheli bir otomobilin bölgede görüldüğünden bahsediyorlar ama ondan da birşey çıkmadı. Böyle telefonlar gelince ümitleniyorum. Allah'tan ümit kesilmez.' ifadelerini kullandı.

- 'Kilometrelerce yol yüründü, hiçbir bulguya rastlanmadı'

Belkuyu Mahallesi Muhtarı Ercan Özkan ise arama çalışmalarının sekizinci gününde yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Mahalledeki dağlık ve ormanlık arazinin dikkatle arandığını aktaran Özkan, 'Ailesi de mahalleliler de perişan oldu. Aranmadık yer kalmadı. 'Yer yarıldı içine düştü' dedikleri gibi çocuktan hiçbir iz, işaret yok. Ekipler, tüm ihtimalleri değerlendiriyor. Kilometrelerce yol yüründü. Fakat hiçbir bulguya rastlanmadı' diye konuştu.

Akören ilçesinde son olarak 4 Nisan Pazartesi günü evinin önünde oynarken görülen 6 yaşındaki Yasin Şahin'den haber alamayan ailesi, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulunmuş, bunun üzerine küçük çocuğun bulunması için aynı gün bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı.

Kaynak: AA